Σε συναγερμό βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι υγειονομικές Αρχές για πέντε περιστατικά θρομβώσεων που σημειώθηκαν μετά από εμβολιασμό κατά του Covid-19.

Τέσσερα από τα περιστατικά που διερευνώνται αφορούν στο εμβόλιο της AstraZeneca και ένα της Johnson & Johnson.  
 
Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Open, τα τρία περιστατικά με Astrazeneca είναι στην Κρήτη, όπου μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 40.000 εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο, ενώ ένα περιστατικό θρόμβωσης έχει καταγραφεί στη Θήβα και αφορά γυναίκα που εμβολιάστηκε με Johnson & Johnson. 
 
Το πιο πρόσφατο από τα περιστατικά που ερευνούν οι επιστήμονες αφορά μία 36χρονη γυναίκα η οποία νοσηλευόταν από τις 22 Μαΐου σε νοσοκομείο της Λέσβου και τώρα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο με συμπτώματα θρόμβωσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca δέκα ημέρες πριν μπει στο νοσοκομείο. To περιστατικό έχει καταγραφεί στην κίτρινη κάρτα του ΕΟΦ και αναμένεται να γίνει περαιτέρω διερεύνησή του από τους αρμόδιους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε κρίσιμη κατάσταση η 44χρονη στην Κρήτη

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει διασωληνωμένη η 44χρονη γυναίκα από την Κρήτη που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο του Ηρακλείου. Οι συγγενείς της γυναίκας έχουν κάνει γνωστό πως οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως η 44χρονη είναι κλινικά νεκρή και πως οι ελπίδες να κερδίσει τη μάχη είναι λίγες.

Απ’ την άλλη, η 47χρονη από την Κρήτη που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ με εγκεφαλικό και παράλυση μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. «Ήταν παροδικό. Σήμερα είναι καλύτερα. Και βελτιώνεται η κλινική της εικόνα. Μπόρεσε να σηκωθεί όρθια και αυτό είναι ένα καλό σημάδι» ανέφερε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μικροσκόπιο των υγειονομικών βρίσκεται και η περίπτωση 48χρονης γυναίκας που έπαθε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με Johnson & Johnson και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού. Την Τρίτη η 48χρονη γυναίκα ανέκτησε τις αισθήσεις της και απέκτησε επαφή με το περιβάλλον, με τους γιατρούς να σημειώνουν πως είναι αισιόδοξοι για την υγεία της.

Πέθανε 63χρονη έπειτα από εμβολιασμό με AstraZeneca

Την ίδια ώρα σε πένθος βρίσκεται η οικογένεια μίας γυναίκας 63 ετών από τη Μυτιλήνη που έφυγε από τη ζωή. Η γυναίκα νοσηλευόταν από την 1η Απριλίου με θρομβοεμβολικό επεισόδιο.

Έναν μήνα νωρίτερα η γυναίκα είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca. Η κίτρινη κάρτα της έχει σταλεί στον ΕΟΦ και διερευνάται η συσχέτιση του θανάτου με το εμβόλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης