Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.06 στην Αμφίκλεια, νοτιοανατολικά της Λειβαδιάς.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ο σεισμός εντοπίζεται 28 χιλιόμετρα δυτικά της Αταλάντης.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα. Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ.

Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Αμφίκλειας από τον σεισμό κατέρρευσε ένα ακατοίκητο σπίτι στο χωριό Δρυμαία, ενώ μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει αναφορές για τραυματισμούς.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στη Βόρεια Εύβοια.

Σεισμολόγοι: Η δόνηση δεν έχει σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης

Ο σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Χουλιάρας ανέφερε στο zougla.gr πως το επίκεντρο του συγκεκριμένου σεισμού δεν βρίσκεται επάνω στο ρήγμα της Αταλάντης ενώ το φαινόμενο παρακολουθείται καθώς οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές.

Ο δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κ. Θεόδωρος Ντούρος δήλωσε στο zougla.gr ότι ο σεισμός προκάλεσε μεγάλο πανικό στους κατοίκους ενώ ζήτησε από τις υπηρεσίες του δήμου να εκκενωθούν προληπτικά για σήμερα.


(Η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών)

Είχε προηγηθεί στις 12:02 μικρότερος σεισμός μεγέθους 4,2 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί μεγέθους μεταξύ 3,2R-3,9R.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στον Άγιο Χαράλαμπο.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στην περιοχή Δεσφίνα, του Νομού Φωκίδας.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πάτρας: