Τυφλή ηλικιωμένη έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από την αδελφή της και τον ανιψιό της, με σκοπό να της αποσπάσουν τα περιουσιακά της στοιχεία.

Πρόκειται για γυναίκα, ηλικίας περίπου 80 ετών, η οποία ζούσε για αρκετούς μήνες «φυλακισμένη» στο σπίτι των κακοποιών της στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι Αρχές την εντόπισαν τελικά εμφανώς υποσιτισμένη και με σαφή σημάδια ξυλοδαρμού στο κορμί της.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από αναφορά που έκαναν προ ημερών στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εκπρόσωποι της Σχολής Τυφλών, της οποίας η ηλικιωμένη υπήρξε τρόφιμος, όταν διαπίστωσαν ότι τα ίχνη της είχαν χαθεί τον τελευταίο χρόνο.

Από την εισαγγελία δόθηκε εντολή να διερευνηθεί η αναφορά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τον εντοπισμό τής εξαφανισθείσας γυναίκας. Η έρευνα των αστυνομικών αρχών οδήγησε στους συγγενείς της τυφλής γυναίκας κι όπως διαπιστώθηκε πίσω από την μυστηριώδη εξαφάνισή της κρύβονταν η αδελφή της και ο γιος της τελευταίας.

Η άτυχη ηλικιωμένη βρέθηκε σε άθλια κατάσταση εμφανώς υποσιτισμένη και με σημάδια ξυλοδαρμού, και μεταφέρθηκε για νοσηλεία σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος