Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (29/11) σε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης, διότι μαθητές βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι στην τουαλέτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η λιποθυμία δύο κοριτσιών και ενός αγοριού πιθανόν να οφείλεται σε χρήση ουσιών.

Τα παιδιά φέρεται να βρέθηκαν στην τουαλέτα του σχολείου σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, ενώ είχαν αναφέρει ότι ζαλίζονταν και δεν ένιωθαν καλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα γίνουν αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, για ναρκωτικά (και το είδος αυτών) ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Συμμαθητές των τεσσάρων παιδιών ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ και τους μετέφεραν στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Στον χώρο του σχολείου βρίσκεται ήδη η αστυνομία για περαιτέρω έρευνα, ενώ αναζητούνται οι γονείς των μαθητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΚΑΒ, Σωκράτης Δούκας ανέφερε στη «Ζούγκλα» ότι: «Τρεις ανήλικοι, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου έχοντας τις αισθήσεις τους. Τα παιδιά αισθάνθηκαν μία ζαλάδα. Πιθανότατα, να έκαναν χρήση κάποιου νικοτινικού υποκατάστατου, όμως δεν είμαστε ακόμα βέβαιοι γι΄αυτό».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από το ΕΚΑΒ, οι μαθητές έκαναν χρήση μασώμενης νικοτίνης με περιεκτικότητα 20%, που σημαίνει σαν να κάπνισαν μαζί περίπου 10 τσιγάρα.

Τι είναι η «μασώμενη» νικοτίνη

Πρόκειται για φακελάκια νικοτίνης με περιεκτικότητα σε νικοτίνη έως 50 mg/g. Η ένταση του είναι δυνατή και δεν συνιστάται σε αρχάριους χρήστες.

Συγκεκριμένα, είναι μια άκαπνη, υγρή σκόνη καπνού, που τοποθετείτε κάτω από το επάνω χείλος σας. Έρχεται σε γεύσεις, όπως μέντα και φρούτα.

Κατα την χρήση του, δεν χρειάζεται να καεί. Σε σύγκριση με τα τσιγάρα, το snus (μασώμενη νικοτίνη) φαίνεται λιγότερο επικίνδυνο.

snus

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης