Ρεπορτάζ: Κώστας Μιλόβας

Αναστάτωση επικράτησε την προηγούμενη Πέμπτη (25/9), στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας, όταν ένα κοριτσάκι της Β` δημοτικού έπεσε και χτύπησε σε τσιμεντένια βάση στο προαύλιο.

Το παιδί, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, και ενώ μέσω προγράμματος, παρακολουθείται από δασκάλα παράλληλης στήριξης, που όμως τη στιγμή του ατυχήματος απουσίαζε από  κοντά του ευρισκόμενη σε τάξη του σχολείου, γεγονός που δεν προβλέπεται, με αποτέλεσμα το παιδί χάνοντας τον έλεγχό του να τραυματιστεί σοβαρά, σπάζοντας τον αγκώνα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με μαρτυρίες γονιών που επικοινώνησαν μαζί μου οι υπεύθυνοι του σχολείου αρνήθηκαν να ενημερώσουν εξαρχής τη μητέρα του παιδιού και αναγκάστηκαν να το πράξουν όταν το παιδί σφαδάζοντας από τους πόνους αρνιόταν να προσέλθει στην τάξη του.

«Δεν με άφηναν να καλέσω ασθενοφόρο»

Η μητέρα της 6χρονης μαθήτριας κα Όλγα Αντωνακίου μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε χαρακτηριστικά «Όταν έφτασα στο σχολείο οι δάσκαλοι με παρότρυναν να μην καλέσω ασθενοφόρο και να παραλάβω το παιδί με με ιδιωτικό αυτοκίνητο, την ίδια στιγμή το παιδί βρισκόταν κάτω στο προαύλιο με το χεράκι του να κρέμεται. Ζήτησα την βοήθεια τους και αντί να με βοηθήσουν έψαχναν μεταξύ τους γιατρό ορθοπεδικό από την Ελευσίνα για να πάω το παιδί» επισημαίνοντας ότι «Ρώτησα πως έγινε δεν πήρα απάντηση, ρώτησα που βρίσκεται η εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης που έχει διατεθεί στην κόρη μου με απόφαση του Κέντρου εκπαιδευτικής και συμβουλευτικής υποστήριξης δυτικής Αττικής, και κανείς δεν με ενημέρωνε και όταν πλέον δεν άντεξα και έβαλα τις φωνές μου είπα ότι η δασκάλα που παρέχεται μόνο για το δικό μου παιδί κρατάει μια ολόκληρη τάξη επειδή η δασκάλα του σχολείου έλειπε»

Η μητέρα της 6χρονης μαθήτριας σε συνεννόηση με τον πατέρα του παιδιού που εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην εργασία του κάλεσε ασθενοφόρο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού όπου έκανε εξετάσεις. Οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών του Ορθοπεδικού Τμήματος διέγνωσαν κάταγμα κάτω πέρατος βραχιονίου οστού στον δεξιό αγκώνα και στη συνέχεια προχώρησαν σε ανάταξη τοποθετώντας γυψονάρθηκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχολείο «κίνδυνος θάνατος»

Το ZOUGLA.GR επισκέφθηκε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας και οι εικόνες που καταγράφηκαν είναι άκρως αποκαλυπτικές μιας και αποτυπώνουν όλα τα επικίνδυνα σημεία στο προαύλιο σχολείου.

Στο παζλ της υποβάθμισης του προαύλιου χώρου του σχολείου έρχονται να προστεθούν οι σπασμένες κάμερες ασφαλείας, τα παλιά παγκάκια, η έλλειψη ειδικού τάπητα, τα σπασμένα γυάλινα φωτιστικά εξωτερικού χώρου όπου έχουν παραμείνει στις βάσεις τους τα γυαλιά, τα διαλυμένα κράσπεδα στο προαύλιο οι παρατημένες μπασκέτες τα οικοδομικά μπάζα η κακή κατάσταση των παρτεριών πρασίνου όπου η βρωμιά και το ακάλυπτο χώμα έρχονται να επιβαρύνουν την ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα των μικρών μαθητών στο σχολείο τους.
Αφύλακτο εντός του προαύλιου χώρου και σε κοινή θέα το φρεάτιο απορροής των λυμάτων (βόθρος)

Στον ίδιο χώρο τοποθετημένο το μεταλλικό ντουλάπι όπου βρίσκεται ο ηλεκτρομετρητής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που ρευματοδοτεί το σχολείο και η ασφαλειοθήκη, σε κοινή θέα με άμεση πρόσβαση σε αυτά ακόμα και μικρών παιδιών.

Αδιαφορία και εγκατάλειψη καταγγέλλουν οι γονείς

Η αδιαφορία της δημοτικής διοίκησης του δήμου Ελευσίνας και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κας. Στραϊτούρη Ζωής για την άμεση αποκατάσταση τόσο της εικόνας αλλά και της ασφάλειας των χώρων του σχολείου είναι εμφανείς με τους γονείς να ετοιμάζονται να στραφούν κατά παντός υπευθύνου.

 

 

Ο πατέρας της 6χρονης μαθήτρια Νίκος Φραγκιαδάκης μιλάει στο ZOUGLA.GR

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης