Συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας στον Έβρο ένας υπήκοος Γεωργίας και ένας υπήκοος Βουλγαρίας, 41 και 46 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 16 μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης έκαναν σήμα στάσης στον 41χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει.

Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης εισήλθε σε αγροτική οδό, ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει με τα πόδια, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθόσον συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του Ι.Χ. διαπιστώθηκε ότι προωθούσε με αυτό παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 12 μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 41χρονο περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της αντίστασης και της πλαστογραφίας, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, ενώ, όπως προέκυψε, οι πινακίδες κυκλοφορίας του παραπάνω οχήματος είναι πλαστές.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (ύψος Σουφλίου), κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης συνέλαβαν τον 46χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγαρικές πινακίδες, και να μεταφέρει με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα τέσσερις μετανάστες.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των τεσσάρων μεταναστών η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά δελτία ταυτότητας των βουλγαρικών Αρχών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
• δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
• τέσσερα πλαστά δελτία ταυτότητας
• ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας
• πέντε κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.