Εξασθενούν σταδιακά τα καιρικά φαινόμενα την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου και μέχρι το απόγευμα θα έχουν περιοριστεί στη βόρεια Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση θα σημειώσουν και οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και βόρεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες ωστόσο τοπικά θα υπάρχει παγετός, τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αττική:Αρχικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Σταδιακά όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια και ανατολικά όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεσσαλονίκη:Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 μέχρι 9 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη:Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια προβλέπονται. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:Στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη:Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται, κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρες καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 6 με 8 και πιθανόν το πρωί τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Λίγες νεφώσεις προβλέπονται, πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια, όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης