Η ταρίφα ήταν συγκεκριμένη. Για να σβηστεί ένα πρόστιμο της τάξης των 10.500 ευρώ που επιβλήθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας, το λάδωμα θα κόστιζε 2.000 ευρώ μπροστά και 2.000 με το που θα ολοκληρωνόταν η δουλειά. Τα πρώτα δύο χιλιάρικα δόθηκαν σε αστυνομικό που υπηρετούσε στο υπουργείο Εργασίας, ο οποίος θα τα «έσπρωχνε», όπως καταγγέλλεται, σε ειδικό συνεργάτη του τότε υπουργού, Νότη Μηταράκη. Ο ειδικός συνεργάτης βρίσκεται σήμερα στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου εν τω μεταξύ μετακινήθηκε ο κ. Μηταράκης.

Το όνομα του αστυνομικού είναι Νίκος Φλέσσας. Το όνομα του ειδικού συνεργάτη, ο οποίος αναβαθμίστηκε σε υποδιοικητή της Υπηρεσίας Ασύλου, είναι Γιάννης Σφυράκης. Ο κ. Σφυράκης διαθέτει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό. Καλές σπουδές, γνώστης της Τουρκικής, εμπειρία. Άτομο με προοπτικές, δηλαδή. Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το 2020, εν μέσω πανδημίας, και αφορά πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον Πειραιά. Βεβαίως, η μετακίνηση του ειδικού συνεργάτη του υπουργού στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής «μπλόκαρε» την όλη υπόθεση, με αποτέλεσμα η «δουλειά» να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Ουδείς ενδιαφέρθηκε να κλείσει η υπόθεση, από τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής βρισκόταν, πια, σε άλλο υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επιχειρηματίας Διαμαντής Κονδράρος μίλησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, καταγγέλλοντας το «θεσμικό λάδωμα» των δύο δημοσίων υπαλλήλων και, ως φαίνεται όσον αφορά τον Γιάννη Σφυράκη, της απολύτου εμπιστοσύνης του υπουργού Νότη Μηταράκη. Ο επιχειρηματίας από τον Πειραιά είχε, ωστόσο, φροντίσει να διατηρήσει στο ηλεκτρονικό αρχείο του κινητού του τα μηνύματα που αντάλλαξε με τα άτομα των οποίων τις έκνομες ενέργειες καταγγέλλει και τις συνομιλίες. Όλα αυτά τα μηνύματα παρουσιάζονται αυτούσια από τη «Ζούγκλα».

Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής για το δημοσίευμα της «Ζούγκλας». Ο κ. υπουργός την Παρασκευή το μεσημέρι βρισκόταν στο Λουξεμβούργο για υπηρεσιακούς λόγους.

Παρακολουθήστε τη συνομιλία του επιχειρηματία Διαμαντή Κονδράρου με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η «Ζούγκλα» ήρθε σε επαφή με τον αστυνομικό Νίκο Φλέσσα, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει τίποτε για την υπόθεση και ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.

Eπίσης, ήρθε σε επαφή και με τον κύριο Σφυράκη, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Μου ζήτησαν να δω ένα θέμα για έναν επιχειρηματία τον οποίο τον είχε επισκεφθεί η Επιθεώρηση Εργασίας, διότι του έκοψαν δύο πρόστιμα, ενώ θα έπρεπε να κοπεί ένα. Με έφερε σε επαφή ο κ. Φλέσσας αλλά ως φίλο του και γνωστό του. Ουδέποτε πήρα χρήματα. Δεν έχω ιδέα για την υπόθεση. Τον πήγα τον άνθρωπο για να καταθέσει την ιεραρχική προσφυγή, επειδή είχε δικαίωμα, διότι αυτό λέει ο Νόμος και τίποτε άλλο. Δεν ασχολήθηκα από κει και πέρα. Με ρώτησαν εάν έχουν τρόπο να κάνουν κάτι, δηλαδή ο επιχειρηματίας να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Πέφτω από τα σύννεφα που ακούω κάτι τέτοιο. Δεν είχα κανένα όφελος για κάτι τέτοιο. Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Διαβάστε όλες τις συνομιλίες μέσω μηνυμάτων που είχε ο επιχειρηματίας με τον αστυνομικό και τον ειδικό συνεργάτη του υπουργού:

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε τις συνομιλίες με τον αστυνομικό:

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε τις συνομιλίες με το στέλεχος του υπουργείου:

Εξώδικο δια χειρός Κούγια για το δημοσίευμα της «Ζούγκλας»

Δεν έχασε χρόνο ο γνωστός δικηγόρος και κατά δική του δήλωση «ο καλύτερος ποινικολόγος της χώρας» και έστειλε εξώδικο στη «Ζούγκλα» εκπροσωπώντας τον αστυνομικό Νίκο Φλέσσα για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της ιστοσελίδας σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο εμπλέκονται ένας συνεργάτης του υπουργού Νότη Μηταράκη και ο αναφερόμενος παραπάνω αστυνομικός.

Το εξώδικο έχει ως έξης:

«ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Νικολάου Φλέσσα του Γεωργίου, ανθυπαστυνόμου ΕΛ.ΑΣ., νομίμως εκπροσωπουμένου από τον πληρεξούσιο Δικηγόρο του Αλέξιο Κούγια του Χρήστου (ΑΜ ΔΣΑ: 8846), κάτοικο Αθηνών, λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 55

ΠΡΟΣ

1.    Τον Ευθύμιο Τριανταφυλλόπουλο του Κωνσταντίνου, δημοσιογράφο, κάτοικο Κηφισιάς, 17ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας (Πηγών 35 & Ερυμάνθου)

2.    Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΖΟΥΓΚΛΑ ΤΖΙ−ΑΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» και διακριτικό τίτλο «ZOYGLA G.R. Α.Ε.», η οποία εδρεύει στη Νέα Κηφισιά, 17ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας (Πηγών 35 & Ερυμάνθου)

Πληροφορήθηκα ότι σήμερα, 08/10/2021, αναρτήσατε στην ιστοσελίδα σας www.zougla.gr και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://www.zougla.gr/greece/article/stelexos-ipourgou–se-karampinati-ipo8esi-diaf8oras άρθρο με τίτλο «Συνεργάτης υπουργού σε καραμπινάτη υπόθεση διαφθοράς», στο οποίο αναφέρετε παρανόμως το ονοματεπώνυμό και την ιδιότητά μου και με παρουσιάζετε ως δήθεν εμπλεκόμενο σε υπόθεση δωροδοκίας, με παρουσιαζόμενο θύμα έναν επιχειρηματία ονόματι Διαμαντή Κονδράρο, ο οποίος σε βίντεο που έχετε αναρτήσει εντός του δημοσιεύματος ισχυρίζεται, κάνοντας ονομαστική αναφορά σε μένα και σε έτερο δημόσιο υπάλληλο, ότι δήθεν μου έδωσε χρήματα, προκειμένου να μεσολαβήσω στον άλλο δημόσιο υπάλληλο, ώστε να διαγράψει ένα πρόστιμο της τάξης των 10.500€ που είχε επιβληθεί στον επιχειρηματία από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Στο ίδιο ως άνω δημοσίευμα έχετε αναρτήσει παρανόμως, εκτός από το βίντεο της συνέντευξης του επιχειρηματία από τον πρώτο εξ υμών, και σειρά μηνυμάτων μέσω εφαρμογής viber μεταξύ του κινητού μου και του επιχειρηματία, καθώς μεταξύ του έτερου δημοσίου υπαλλήλου και του επιχειρηματία, από τα οποία μηνύματα, σύμφωνα με τους ψευδείς ισχυρισμούς υμών και του επιχειρηματία, δήθεν αποδεικνύεται η λήψη από εμένα χρημάτων, ενώ στην πραγματικότητα προκύπτει ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή δεν έχω λάβει τίποτα.

Επειδή διαμαρτύρομαι εντονότατα για το γεγονός ότι έχετε δημοσιοποιήσει τη συνέντευξη του επιχειρηματία και το ως άνω επίμαχο άρθρο αναφέροντας τα στοιχεία της ταυτότητάς μου και μηνύματα που έχω στείλει από το κινητό μου τηλέφωνο, με σκοπό το διασυρμό και την κατασυκοφάντησή μου στο οικογενειακό, κοινωνικό και υπηρεσιακό περιβάλλον μου δια ψευδών ισχυρισμών, παραβιάζοντας παράλληλα τα προσωπικά μου δεδομένα, χωρίς αυτό να είναι αναγκαίο για την εκπλήρωση του δημοσιογραφικού σας έργου, αφού αυτό θα μπορούσε να εκπληρωθεί με ένα ανωνυμοποιημένο δημοσίευμα και την υποβολή των οποιωνδήποτε «στοιχείων» κατέχετε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ή στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Επειδή δηλώνω ότι ουδέποτε έλαβα χρήματα από τον ως άνω επιχειρηματία και ουδέποτε ενεπλάκην σε οποιαδήποτε υπόθεση δωροδοκίας.

Επειδή επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ όπως άμεσα, εντός 24 ωρών από τη λήψη της παρούσας, η οποία λόγω κατεπείγοντος αποστέλλεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση, αποσύρετε το ανωτέρω ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα σας, άλλως ΣΑΣ ΔΗΛΩ θα στραφώ εναντίον Σας ενώπιον των αρμόδιων πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων για την προσβολή της προσωπικότητας, της τιμής και της υπόληψής μου, καθώς και την παραβίαση των προσωπικών μου δεδομένων, αλλά και τη συκοφαντική δυσφήμηση που έχω υποστεί.

Αθήνα, 08/10/2021

Ο πληρεξούσιος Δικηγόρος

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Δικηγόρος Αθηνών»

 

Αλλά και ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου Γιάννης Σφυράκης και συνεργάτης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, προέβη σε δηλώσεις προαναγγέλοντας την κατάθεση εγκλήσεως μέσω δικηγόρου για το δημοσίευμα της Ζούγκλας.

«Ουδέποτε έλαβα από τον καταγγέλοντα το παραμικρό αντίκρισμα και ουδέποτε χρηματίστηκα. Κατά την απασχόλησή μου σε πολιτικά γραφεία ουδέποτε λειτούργησα έκνομα, προκειμένου να αποκομίσω παράνομα οφέλη. Έχω αναθέσει σε δικηγόρο «τη σύνταξη εγκλήσεως για τη δυσφήμηση του προσώπου μου, η οποία και θα υποβληθεί εντός των επομένων ημερών», ανέφερε σχετικά.

 

Διαβάστε επίσης: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης