Σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Αττικόν» βρίσκεται ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής, καθώς έκανε απόπειρα αυτοκτονίας τα ξημερώματα της Κυριακής.
Ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του, μέσα στα κρατητήρια των φυλακών Κορυδαλλού με μια αυτοσχέδια θηλιά, την οποία δημιούργησε δένοντας επιδέσμους. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που είχαν ρητή εντολή να πραγματοποιούν έλεγχο στο κελί του κάθε 20 λεπτά, τον εντόπισαν χωρίς τις αισθήσεις του, τα ξημερώματα της Κυριακής.
Για το περιστατικό έχει διαταχθεί έρευνα από τον εισαγγελέα των φυλακών.
Η απόπειρα αυτοκτονίας
Λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Κυριακής πέρασε δεσμοφύλακας, διαπιστώνοντας ότι ο 39χρονος είχε πάει στην τουαλέτα που είναι μέσα στο κελί. Επιστρέφοντας πάλι μετά από 10 λεπτά ο δεσμοφύλακας, δεν τον είδε στο κρεβάτι του και άνοιξε την πόρτα του κελιού βλέποντάς τον στο πάτωμα, αναίσθητο.
Αμέσως κάλεσε σε βοήθεια και ξεκίνησε να προσφέρει ΚΑΡΠΑ στον κρατούμενο για να τον επαναφέρει.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 39χρονος είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει φτιάχνοντας έναν αυτοσχέδιο βρόγχο με γάζες που είχε τυλιγμένο στο λαιμό του από τον προηγούμενο τραυματισμό του.
Τελικά, από το σφίξιμο του βρόγχου διακόπηκε η ροή του αίματος και το οξυγόνο και έτσι έχασε τις αισθήσεις του.
Η ψυχιατρική γνωμάτευση για τον δολοφόνο της Κυριακής
Την Παρασκευή, 5 Απριλίου, ο δολοφόνος της Κυριακής μπαίνει στη Δικαστική Φυλακή του Κορυδαλλού και άμεσα εξετάζεται από ψυχίατρο, καθώς για να μεταχθεί στο Ψυχιατρείο θα πρέπει να υπάρχει γνωμάτευση. Η συνεδρία όμως έδειξε ότι δεν υπήρχε λόγος να μεταχθεί στο διπλανό κτήριο. Όπως αποκαλύπτει η «Ζούγκλα», στη γνωμάτευση αναφερόταν:
«Ασθενής 38 ετών, ήρεμος, συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος σε χώρο/χρόνο. Δεν ελέγχονται/αναφέρονται διαταραχές αντίληψης. Δεν ελέγχονται/αναφέρονται ακουστικές/οπτικές ψευδαισθήσεις. Δεν ελέγχονται σοβαρές μνημονικές/γνωστικές διαταραχές».
Η ψυχίατρος αναφέρει επιπλέον ότι έχει επιλεκτική αμνησία: «Επιλεκτική αμνησία (δεν θυμάται τι συνέβη, θυμόταν όπως αναφέρει ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο). Συναίσθημα δονούμενο. Αναφέρει ευχές θανάτου, χωρίς όμως να εκφράζει/αναφέρει αυτοκτονικό ιδεασμό, ούτε ετεροκαταστροφικό ιδεασμό. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή από το Δαφνί».
Στη γνωμάτευση αναφέρονται τα φάρμακα, με την ψυχίατρο να καταλήγει στο συμπέρασμα: «Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψιν την ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, δεν χρήζει μεταφοράς άμεσα στο Ψυχιατρείο των Φυλακών. Επειδή δεν μπορούν να προβλεφθούν συμπεριφορές παρορμητικού ή χειριστικού τύπου, δύναται να παραμείνει στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».