Στη Χώρα Σφακίων μεταφέρθηκαν περίπου στις 12:00 το μεσημέρι οι μετανάστες που εντοπίστηκαν το πρωί σε ιστιοφόρο στον Όρμο Φοίνικα στη νότια Κρήτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ακριβής καταμέτρηση, αλλά πρόκειται για περίπου 55-65 μετανάστες. Μεταξύ αυτών υπάρχουν 5 ανήλικα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με τον Δήμο Σφακίων κίνησαν διαδικασίες προκειμένου να τους παρασχεθούν μάσκες, φαγητό και νερό.

Προς το παρόν έχει γίνει γνωστό ότι οι μετανάστες δεν θα παραμείνουν στα Σφακιά, αλλά θα μεταφερθούν με λεωφορεία στα Χανιά, καθώς δεν υπάρχει στην περιοχή κατάλληλος χώρος φιλοξενίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη η αρμόδια αντιδήμαρχος Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, δήλωσε στο Flashnews.gr ότι δεν έχει καμία ενημέρωση μέχρι στιγμής για τη μεταφορά τους και τόνισε ότι ο Δήμος Χανίων δεν δύναται να φιλοξενήσει άλλους μετανάστες. Ήδη στον χώρο του κλειστού κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι παραμένουν 40 μετανάστες από τις 21 Σεπτεμβρίου. «Δεν υπάρχει άλλος διαθέσιμος χώρος φιλοξενίας μεταναστών στα Χανιά. Θα πρέπει την ευθύνη και το βάρος να το μοιραστούν με τον Δήμο Χανίων και άλλοι δήμοι» επισήμανε η κα. Ζερβουδάκη συμπληρώνοντας ότι ευθύνες θα πρέπει να αναλάβει και η Περιφέρεια Κρήτης. Μάλιστα ανέφερε ότι «ο Δήμος Χανίων έχει ήδη επικοινωνήσει με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη για να δηλώσει ότι ο Δήμος Χανίων δεν γίνεται να αναλαμβάνει άλλο τόσο μεγάλο βάρος ευθύνης».

Πηγή: flashnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης