Μπροστά στα μάτια ενός ανήλικου παιδιού έγινε το χθεσινό φονικό στην Λούτσα με έξι νεκρούς. Το αγόρι είναι ένα ένας από τους τρεις αυτόπτες μάρτυρες που είδε και άκουσε τους δράστες να εκτελούν τα θύματα τους τα οποία δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν καθώς ήταν μέσα στο αυτοκίνητο με τις γερμανικές πινακίδες. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, εκτός από τον νεαρό, βρήκαν δυο ακόμα άτομα τα οποία φαίνεται ότι έχουν καλύτερη εικόνα του αιματηρού ραντεβού και αναμένεται εντός της ημέρας να τους πάρουν λεπτομερή κατάθεση.

Όλη την νύχτα προσπαθούσαν να ταυτοποιήσουν τα θύματα αλλά να βρουν και στοιχεία για το αυτοκίνητο. Μάλιστα, θα έρθουν σε επαφή με την Europol και τις γερμανικές αρχές για να δουν σε ποιον φαίνεται ότι ανήκει το σκούρο αυτοκίνητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τα θύματα, πρόκειται για άτομα Τουρκικής καταγωγής που είχαν στην κατοχή τους γαλλικά έγγραφα! Οι ηλικίες των θυμάτων είναι από 30 έως 35 ετών. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν είναι απόλυτα σίγουροι για την πραγματική τους ταυτότητα καθώς τα χαρτιά που βρέθηκαν πάνω τους ήταν σε κακή κατάσταση ενώ αμφέβαλλαν και για την γνησιότητα τους.

Τα θύματα δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Ελληνικές Αρχές. Θα σταλούν αποτυπώματα στην Europol προκειμένου να αναγνωριστούν, στην περίπτωση που αυτά υπάρχουν σε κάποια βάση δεδομένων. Άρα, θα περιμένουν να γίνει η ταυτοποίηση μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων για να δουν αν πρόκειται για παλιούς τους γνώριμους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που κατάφεραν να συλλέξουν, και από την αυτοψία του χώρου, φαίνεται ότι είχε κανονιστεί κάποιο ραντεβού. Για άγνωστο λόγο όμως κάτι δεν πήγε καλά και τότε «μίλησαν» τα όπλα. Πόσα όπλα όμως; Οι κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, μέσα και έξω από το αυτοκίνητο,  είναι περισσότεροι από 30 και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια καθώς οι αξιωματικοί της Ασφάλειας θέλουν να δουν αν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι Αρχές εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο όπλα ή οι δράστες άλλαξαν γεμιστήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από την πρώτη στιγμή επικεντρωθήκαμε στην ταυτότητα των δυο ατόμων που βρέθηκαν εκτός του αυτοκινήτου. Ίσως να ήταν μέλη των δυο ομάδων που συναντήθηκαν στο ραντεβού και για άγνωστο λόγο τράβηξαν όπλα και έγινε το φονικό» λέει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Για τους γνωρίζοντες την περιοχή η οδός Αρίωνος, όπου έγινε το φονικό, δεν είναι άγνωστη. Τα περισσότερα σπίτια κατοικούνται από άτομα αλβανικής καταγωγής αλλά και Ρομά και πολλές φορές έχουν βρεθεί, σε έρευνες που έχουν γίνει, κλεμμένα οχήματα και ανταλλακτικά. Όμως δεν είναι εύκολο να μπει κανείς στον συγκεκριμένο δρόμο χωρίς να γίνει αντιληπτός. Το σίγουρο είναι ότι οι αστυνομικοί που περιπολούν στην περιοχή, κυρίως της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, είναι πολύ δύσκολο να το κάνουν καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, μόλις δύο ομάδες μοτοσικλετιστών καλούνται να αστυνομεύσουν τις περιοχές του Πικερμίου, των Σπάτων και της Λούτσας!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης