Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, στις 10:00, ο πατέρας της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών, οι οποίοι ζούσαν σε σπηλιές και λαγούμια της ορεινής Κορινθίας.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση, κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής, στην περιοχή όπου είχε δημιουργηθεί το κοινόβιο στο οποίο διέμενε η οικογένεια, εντοπίστηκε ο πατέρας, ο οποίος προσήχθη στην αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου. Μάλιστα φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της επιχείρησης προέβαλε αντίσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, με την κατηγορία της απείθειας και λόγω του νόμου υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο. Αύριο θα του απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες από τον εισαγγελέα.

Μαζί του βρισκόταν ο 15χρονος γιος του, ο οποίος λίγο μετά τις 18:00 έφυγε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου, με συμβατικό όχημα της αστυνομίας, συνοδευόμενος από την αδερφή του. Ο νεαρός οδηγείται για εξετάσεις στο νοσοκομείο «Παίδων». Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, είναι άγνωστο το πού βρίσκονται.

Η επιχείρηση στο κοινόβιο έγινε παρουσία εισαγγελέα, ενώ στο σημείο ήταν κοινωνικοί λειτουργοί από τις υπηρεσίες του δήμου Ξυλοκάστρου, οι οποίοι θα συντάξουν σχετική έκθεση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβίωναν τα παιδιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης