Στον εισαγγελέα  για τα …περαιτέρω, επιστρέφει από την πταισματοδίκη , ο  φάκελος με τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα, περί «εικονικής» συμφωνίας με λιβανέζικο όμιλο, καθ’ υπόδειξη του Νίκου Παππά,  προκειμένου να πάρει μέρος ο εργολάβος στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η πταισματοδίκης η οποία  ολοκλήρωσε την έρευνα που της είχε ανατεθεί, με την παροχή των έγγραφων εξηγήσεων από μέλη της οικογένειας Χούρυ, στην οποία ανήκει ο λιβανέζικος επιχειρηματικός όμιλος CCC και αποστέλλει τη δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου που θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πολυσέλιδα υπομνήματά τους, οι  ιδιοκτήτες της λιβανέζικης εταιρείας διέψευσαν τις καταγγελίες του κ. Καλογρίτσα, εμμένοντας στον  ισχυρισμό τους ότι τα 3 εκατομμύρια ευρώ  στα οποία αναφέρεται ο εργολάβος, ήταν προκαταβολή για υπεργολαβία της εταιρείας  του «Τοξότης»,  για έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  το οποίο ουδέποτε υλοποιήθηκε . σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκαν μάλιστα και  απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας  που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες με την οποία, όπως υποστήριξαν, επικυρώθηκε, αυτή του Ελβετικού Διαιτητικού Δικαστηρίου πως το επίμαχο ποσό αφορούσε στο έργο και πρέπει άμεσα να επιστραφεί από τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Το  Πρωτοδικείο κήρυξε  άμεσα εκτελεστή την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου της Γενεύης και αποφάσισε την αποζημίωση της λιβανέζικης εταιρείας.

Από την άλλη πλευρά πάντως ο Χρήστος Καλογρίτσας στη μήνυση αλλά και στην κατάθεσή του, επιμένει στους ισχυρισμούς του πως η συμφωνία του  με τη  CCE ήταν υπαγορευμένη από το Νίκο Παππά για να συμμετέχει στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μιας και ο ίδιος δεν κάλυπτε τις προϋποθέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον τελευταίο λόγο θα έχει ο εισαγγελέας που θα κρίνει αν θα ασκήσει ήμη ποινικές διώξεις αλλά και αν διαβιβαστεί στη Βουλή το σκέλος που αφορά τον Νίκο Παππά. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης