Τριήμερη επίσκεψη στον Βόλο πραγματοποιεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να παραστεί σε σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφθασε στον μητροπολιτικό καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου και του αποδόθηκαν τιμές αρχηγού κράτους, ενώ πλήθη τον υποδέχθηκαν με βάγια που έριχναν στο κόκκινο χαλί ως την είσοδο του ιερού ναού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, τον κ.Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, βουλευτές, οι στρατιωτικές αρχές και πλήθος κόσμου, ενώ ακολούθησε η προσφώνηση-καλωσόρισμα από τον αρχιμανδρίτη Επιφάνιο.

Στην αντιφώνησή του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε ότι έχει αναμνήσεις από την – προ 21 ετών – επίσκεψή του στον Βόλο, όταν αναγορεύτηκε σε επίτιμο διδάκτορα των τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ιστορίας Αρχαιολογίας, Λαογραφίας, Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, καθώς και του Παιδαγωγικού Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και παράλληλα κατά την ίδια επίσκεψή του εγκαινίασε το μεγαλοπρεπές “Πανθεσσαλικό Στάδιο”.

Επίσης, ο κ.Βαρθολομαίος ανέφερε ότι έχει εξαιρετική εικόνα για τον Βόλο, μία πόλη με ιδιαίτερο πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο και για τον λόγο αυτό τον έχει στην καρδιά του, τόνισε την ιδιαίτερη σχέση του με τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που διακονουσε στην Μαγνησία για πολλά χρόνια, αλλά εξέφρασε και την συγκίνησή του για το γεγονός ότι οι εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας που ξεκινούν, είναι αφιερωμένες στην Ίμβρο, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την τέλεση της επίσημης δοξολογίας στον Άγιο Νικόλαο, ακολούθησε η μετάβαση του κ. Βαρθολομαίου στο καινούριο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, που φέρει το όνομα του σπουδαίου και βραβευμένου με Όσκαρ συνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, που καταγόταν από τον Βόλο.

Το νέο Δημοτικό Θέατρο Βόλου που εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, είναι εφάμιλλο του Μεγάρου Μουσικής της Αθήνας και χωρητικότητας 1000 θέσεων, ανακαινίστηκε απολύτως με χρήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου Βόλου και σε λίγες ημέρες θα δοθεί προς χρήση, έπειτα από 16 χρόνια πλήρους εγκατάλειψης.

Μετά τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου, ακολούθησε ξενάγηση από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο στους χώρους του κτιριακού συγκροτήματος, τόσο στο χειμερινό, όσο και στο θερινό θέατρο.

Η σημερινή επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον Βόλο, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και τον αγιασμό στην έναρξη των εκδηλώσεων “Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο 2023, με τιμώμενη πόλη την Ίμβρο.

Καλωσόρισμα απηύθηναν και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όπως και ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ενώ του επιδόθηκε και το Πρώτο Αναμνηστικό από τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Ακολούθησαν χοροί με αποδόσεις που έκαναν χορευτικά συγκροτήματα από όλη την περιοχή του Βόλου και της Μαγνησίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: magnesianews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης