Με κάτι λιγότερο από… 300 χιλιόμετρα την ώρα έτρεχε ο 29χρονος…. «ιππότης της ασφάλτου» στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας το μεσημέρι της Κυριακής. Είχε μάλιστα τόσο θράσος και αδιαφορία για τους άλλους οδηγούς που ανήρτησε το σχετικό οπτικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό ήταν το λάθος του…

Αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής το εντόπισαν και κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν. Μάλιστα, ο νεαρός δεν έτρεχε σαν τον…. δαίμονα μόνος του αλλά έκανε «κόντρες» με έναν 62χρονο με τον οποίο πήγαιναν σε μια εκδήλωση για αυτοκίνητα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος των δυο οδηγών για επικίνδυνη οδήγηση αλλά δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Όμως δεν ήταν η μοναδική φορά που μετέτρεπαν σε πίστες αγώνων ταχύτητας τους δρόμους όπου κυκλοφορούσαν και… απλοί οδηγοί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τροχαία, διαπιστώθηκε από το αναρτημένο βιντεοληπτικό υλικό κατά περίπτωση ότι:

  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ εκατό (100) και εκατό εβδομήντα οχτώ (178) χιλιομέτρων ανά ώρα, επί της Ε.Ο. Αθηνών – Σουνίου, από το ύψος Βάρης Αττικής έως το ύψος της περιοχής Αγίας Μαρίνας Αττικής ενώ προέβαιναν στην τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, διενεργώντας ταυτόχρονα συνεχείς, επαναλαμβανόμενους και επικίνδυνους ελιγμούς χωρίς τη χρήση δεικτών αλλαγής κατεύθυνσης και προβαίνοντας σε αντικανονικό προσπέρασμα λοιπών οχημάτων.
  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ 120 και 215 χιλιόμετρων ανά ώρα, επί της Λεωφ. Σχιστού, στο ρεύμα κυκλοφορίας Κερατσίνι.
  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ 160 και 220 χιλιομέτρων ανά ώρα, επί της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της περιοχής των Μεγάρων.
  • Κινούνταν καθ’ υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων ορίων, με ταχύτητες μεταξύ 223 και 292 χιλιομέτρων ανά ώρα, επί μη προσδιοριζόμενου εθνικού οδικού άξονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης