Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη και την άμεση σύνδεσή τους με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ στο παραπεμπτικό των Διωκτικών Αρχών, που αποκάλυψε χθες, Τρίτη 23 Απριλίου, η «Ζούγκλα», επισημαίνεται ότι τον στενό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούσαν οχτώ άτομα, τα οποία είχαν και ηγετικό ρόλο, οι οποίοι αποκαλούνταν «μεγάλοι», αφού είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών, ηλικίας 16 έως 24 ετών, που αποκαλούνταν «μικροί» και αποτελούσαν τη δύναμη κρούσης κατά την πραγματοποίηση επιθέσεων εναντίον των ΜΑΤ σε διάφορα γήπεδα και σε διάφορα αθλήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και το κυριότερο, όλοι αυτοί ήταν άμεσα ή έμμεσα αμειβόμενοι από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, αφού η ηγεσία της ομάδας του Πειραιά είχε φροντίσει να τους χορηγεί και… μισθό είτε άμεσα, ως εργαζόμενοι στην επίσημη ΠΑΕ μέσω της μπουτίκ Red Store, είτε έμμεσα, μέσω θέσεων στον Δήμο Πειραιά.

Και κάποιος θα αναρωτηθεί και εύλογα: Μπορεί να κατηγορούνται μέλη της Θύρας 7 και μάλιστα οι επικεφαλής τους και εργαζόμενοι στην ΠΑΕ ή τον Ερασιτέχνη και η επίσημη διοίκηση του Ολυμπιακού να μην έχει βγάλει άχνα;

Δηλαδή, τι άλλο θα πρέπει να αποκαλυφθεί για να πάρει επίσημη θέση; Πρέπει πρώτα να κατηγορηθούν τα μέλη της διοίκησης της ομάδας και μετά να βγει έστω μια ανακοίνωση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και όμως, μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις, η ΠΑΕ Ολυμπιακός… τσιμουδιά!

Μόνο η «Θύρα 7» έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, όπως θα δείτε και παρακάτω…

«Ελευθέρας» να μπαινοβγαίνουν στους αγωνιστικούς χώρους!

Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση άνθρωποι που είχαν το «ελευθέρας» να μπαινοβγαίνουν ακόμη και στους αγωνιστικούς χώρους με την κάλυψη της «διαπίστευσης» και του SLO, δηλαδή του Supporter Liaison Officer. Με άλλα λόγια ήταν ο συνδετικός κρίκος της διοίκησης με τους οπαδούς της ομάδας. Και φαίνεται ότι τον έπαιζαν καλά αυτόν τον ρόλο τους, σε όλα τα… επεισόδια.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στο διαβιβαστικό, η εγκληματική οργάνωση «διευθύνεται συγκεκριμένα και σε ανώτατο επίπεδο από μέλη της διοίκησης ή στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός… και χωρίς τη συμμετοχή και την υψηλή προστασία (μελών διοίκησης και στελεχών της ΠΑΕ) τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν θα είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών και κατά συνέπεια η εγκληματική οργάνωση δεν θα υπήρχε ή θα είχε περιορισμένο εύρος και δράση…».

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Για δείτε τι λέει παρακάτω το κατηγορητήριο για τις οικονομικές σχέσεις που είχαν με την ομάδα. Είναι ξεκάθαρο. Όλοι τους, μα όλοι τους, είχαν κάποια οικονομική εξάρτηση από την επίσημη ΠΑΕ ή από τον δήμο Πειραιά, για τους οποίους φρόντιζε ο δήμαρχος της πόλης και αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης.

Γράφει συγκεκριμένα:

 1. «Μπορούσαν και προμηθεύονταν μαζικά εισιτήρια τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν έξω από τα γήπεδα Καραϊσκάκης και ΣΕΦ σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης».
 2. «Όταν τέτοια εισιτήρια διατίθενται και σε μη μέλη αναγνωρισμένων λεσχών και μέσω της αδικαιολόγητης, παράνομης και ανεξέλεγκτης μαζικής διάθεσής τους και προσκλήσεων σε ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και της εν συνεχεία μεταπώλησής τους με “καπέλο” ή σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης, τα μέλη αυτά χρηματοδοτούντο εμμέσως από όποιον τους παρείχε τα εισιτήρια και τις προσκλήσεις».
 3. «Αξιοπρόσεκτο τυγχάνει και το γεγονός ότι κάποια από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με τον Ολυμπιακό και με εργασιακή σχέση, ενώ άλλα είτε έχουν προσληφθεί σχετικά πρόσφατα και εργάζονται (ενίοτε και χωρίς να παρέχουν πραγματική εργασία), είτε έχουν απασχοληθεί στο παρελθόν στον Δήμο Πειραιά, του οποίου ο δήμαρχος, Ιωάννης Μώραλης είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την Εργάνη, ο Ιωσήφ Αντιζάς εργάζεται από το 2018 στο RED STORE ΘΡΥΛΙΚΑ ΔΩΡΑ MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που είναι το επίσημο κατάστημα boutique της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενώ παλαιότερα είχε εργασθεί επί δίμηνο και στον δήμο Πειραιά. Ο Θ.Π. εργάζεται από τον Ιούνιο του 2022 στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ενός από τον Φεβρουάριο του 2012 έως τον Μάιο του 2022 εργαζόταν στον Δήμο Πειραιά. Οι Δημήτρης Μοιρώτσος και Πέτρος Κιάτος, προσλήφθηκαν την 1/6/2022 στον Δήμο Πειραιά όπου εξακολουθούν να εργάζονται. Οι Μάριος Χανδρινός και Ιωάννης Χαλκίδης εργάστηκαν στον Δήμο Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 20/4/2023 έως 19/6/2023. Τέλος, ο Μπογκτά Χόλπμαν εργαζόταν στο αθλητικό σωματείο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (δηλαδή στον ερασιτέχνη) από 6/4/2020 έως 7/12/2023 (δηλαδή μέχρι και την ημέρα κατά την οποία έλαβαν χώρα τα επεισόδια στα οποία τραυματίστηκε θανάσιμα ο υπαρχιφύλακας Λυγγερίδης Γεώργιος)».

Με άλλα λόγια στον Ολυμπιακό λειτουργούσε ένας «ιδιωτικός στρατός», ξέχωρα από την επίσημη λέσχη των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Και ο «στρατός αυτός» χρησιμοποιείτο για επεισόδια, εκβιασμούς, εκρήξεις, βόμβες, δολιοφθορές και άλλα σοβαρά αδικήματα του Ποινικού Κώδικα.

 

Πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός πρωτοστατούσαν σε επεισόδια

Κάποιος όμως έπρεπε να τους δώσει το… σύνθημα για να δράσουν, έξω και μέσα στα γήπεδα. Όπως και έγινε σε δύο περιπτώσεις, δηλαδή στον αγώνα με την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης» και στο ματς με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό.

Γράφει συγκεκριμένα το διαβιβαστικό: «Προς το τέλος του αγώνα όταν η ΑΕΚ πέτυχε τρίτο γκολ, δυσαρεστημένοι οπαδοί του Ολυμπιακού προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα πετώντας μπάλες στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο μάλιστα έπρατταν και οι πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ευάγγελος Μαρινάκης και Κωνσταντίνος Καραπαπάς που βρισκόντουσαν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα».

Μετά τη διακοπή του αγώνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο αστυνομικές δυνάμεις για να προστατεύσουν την αποστολή της ΑΕΚ που αποχωρούσε προς τα αποδυτήρια, ενώ από τις κερκίδες VIP συνεχίζονταν να εκτοξεύονται διάφορα αντικείμενα.

«Τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς έκανε σήμα στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βρισκόντουσαν στις κερκίδες των θυρών 6 και 7 να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για να προκαλέσουν επεισόδια σε βάρος της αστυνομικής δύναμης», γράφει το διαβιβαστικό.

Το ίδιο σκηνικό συνέβη και στον Βόλο

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στο στάδιο του Βόλου, στον αγώνα μεταξύ του Βόλου και του Ολυμπιακού όταν κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων, ακυρώθηκε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.

«Τότε ο Ιωσήφ Αντιζάς, αφού προηγουμένως συνομίλησε με τον επίσης ευρισκόμενο στο γήπεδο αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, έδωσε το σύνθημα για την έναρξη των επεισοδίων ενώ σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, φρόντισε να ανοίξει και η πόρτα μεταξύ της κερκίδας στην οποία βρίσκονταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του αγωνιστικού χώρου, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδος σε αυτόν».

Χάθηκε το υλικό από τις κάμερες του σταδίου «Καραϊσκάκης»

Και επειδή τα τρελά πράγματα συνεχίζονται, δεν είναι μόνο τα επεισόδια. Όταν μετά τα επεισόδια στο κλειστό του Ρέντη, η αστυνομία ζήτησε τα πλάνα του σταδίου Καραϊσκάκη για να δει από πού βγήκαν τα «πολεμοφόδια» που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία του Λυγγερίδη, η απάντηση που έλαβαν από τον Ολυμπιακό ήταν αφοπλιστική αλλά καθόλου πειστική! «Δεν τα έχουμε, σβήνονται μετά από 2 ημέρες», είπαν στους εμβρόντητους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε τι λέει:

«Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δέχθηκαν ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από κάποιον που ανέφερε ότι έχει αφήσει σε σημείο, απέναντι από την θύρα 5 του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης, ένα φλασάκι με βίντεο, από τα επεισόδια στου Ρέντη στο Μέλινα Μερκούρη, στο οποίο φαίνονται ποιοι από το πέταλο βγήκαν έξω και έκαναν επεισόδια.

Αστυνομικός που μετέβη στο σημείο, εντόπισε το στικάκι, το οποίο απεστάλη στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξάγει τυχόν βιντεοληπτικό υλικό και στη συνέχεια για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εντοπιστεί ο κάτοχος της συσκευής.

Το Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων εντόπισε δεκαπέντε (15) αρχεία βίντεο, στα οποία εμφανίζεται το πέταλο στο οποίο κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, λίγο πριν εξέλθουν από το γήπεδο και στη συνέχεια η κίνησή τους, όπου κατόπιν εντολών δύο (2) ατόμων, εξέρχονται προκειμένου να επιτεθούν στους Αστυνομικούς.

Το βιντεοληπτικό υλικό αναλύθηκε σε τρεις (3) Εκθέσεις Ανάλυσης Βιντεοληπτικού υλικού σε συνδυασμό με λοιπά στοιχεία προανάκρισης, όπου προέκυψε ότι:

Λίγη ώρα πριν γίνει η επίθεση στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη σε διμοιρία των ΜΑΤ τριάντα-πέντε με σαράντα (35-40) περίπου άτομα, τα οποία επέβαιναν σε δέκα με δεκαπέντε (10-15) περίπου μοτοσυκλέτες και τέσσερα (4) αυτοκίνητα συγκεντρώθηκαν έμπροσθεν της θύρας των επισήμων (VIP) του γηπέδου «Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ».

Αφού τοποθέτησαν τα «πολεμοφόδια» εντός των αυτοκινήτων, σχημάτισαν κομβόι «προστατεύοντας» – συνοδεύοντας, οι μοτοσυκλέτες τα αυτοκίνητα και κινήθηκαν οργανωμένα και συντονισμένα με προορισμό το Μελίνα Μερκούρη.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το Α.Τ. Καμινίων-Νέου Φαλήρου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι οι κάμερες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» δεν καταγράφουν όταν δεν διεξάγεται αγώνας ποδοσφαίρου της ομάδας του Ολυμπιακού και το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου διαγράφονται μετά το πέρας δύο ημερών.

Ως εκ τούτου και επειδή είχαν παρέλθει δύο ημέρες, από την ημέρα που έγινε γνωστό από την διενεργηθείσα προανάκριση, το αρχικό σημείο συνάντησης των δραστών, δεν κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από το ανωτέρω γήπεδο».

Δείτε το βίντεο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε η «Ζούγκλα» με τη μεταφορά «πολεμοφοδίων» από το «Καραϊσκάκης» στου Ρέντη:

 

Ο πρώην αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά, οι «περίεργες» εντολές του και το παρελθόν του στη Μύκονο

Η «Ζούγκλα» έχει γίνει αποδέκτης πολλών καταγγελιών από άνδρες των ΜΑΤ που βρέθηκαν τη νύχτα των επεισοδίων στο Κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», εις βάρος του τότε αστυνομικού διευθυντή Πειραιά Κωνσταντίνου Σχισμένου.

Όπως είπαν στη «Ζούγκλα», περιέργως «κράτησε» 5 κλούβες των ΥΜΕΤ, δεν άφησε τους άνδρες να βγούνε από τα λεωφορεία με αποτέλεσμα οι διμοιρίες των ΥΑΤ να βρεθούν εκτεθειμένες στις δολοφονικές διαθέσεις των χούλιγκαν, οι οποίοι, όπως προκύπτει και από τις συγκλονιστικές συνομιλίες τους διψούσαν για αίμα.

Και το ερώτημα που θέτουν είναι απλό: Γιατί το έκανε αυτό ο τότε επικεφαλής της Αστυνομίας Πειραιά; Θα περιμένουμε μια απάντηση… Αν βέβαια, τη δώσει κάποιος, γιατί πολλά λέγονται και ακούγονται για «κάποια σχέδια» μετά την αποστρατεία του εν λόγω αξιωματικού, που ασφαλώς δεν τα υιοθετούμε, γι’ αυτό και δεν τα καταγράφουμε…

Όμως, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε κάποιες παλιές υποθέσεις που είχε με τη Δικαιοσύνη και την Εσωτερικών Υποθέσεων ο Κωνσταντίνος Σχισμένος όταν υπηρετούσε στη Μύκονο, ως υποδιοικητής και αντιμετώπιζε μαζί με τον Διοικητή την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος αναφορικά µε τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες στο νησί της Μυκόνου.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά από διερεύνηση ανώνυμης καταγγελίας κατά του ενός εκ των δύο κατηγορούμενων αξιωματικών, που του απέδιδε την κατηγορία ότι ουσιαστικά έκανε τα «στραβά µάτια» σε πολεοδομικές αυθαιρεσίες, αποδίδοντάς του σκοπιμότητα και υπηρεσιακές παραλείψεις. Το σκεπτικό της καταγγελίας, ήταν ότι ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας απέκρυπτε τις παραβάσεις με σκοπό τη μη διακοπή των εργασιών ανέγερσης αυθαιρέτων, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι για τις πράξεις του αυτές, επωφελούνταν µε σημαντικά χρηματικά ποσά από τους ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων.

Η καταγγελία είχε ως αποδέκτες τον τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας και βεβαίως τις τηλεοπτικές εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Της καταγγελίας είχε επιληφθεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στελέχη της οποίας είχαν ξεκινήσει έρευνα στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα Μυκόνου, προκειμένου να ελέγξουν το θέμα της εποπτείας των αυθαιρέτων στο νησί. Παράλληλα, η έρευνα επεκτάθηκε και στην Πολεοδομία Σύρου και αποτέλεσε ουσιαστικά, το έναυσμα για να βγει στο φως της δημοσιότητας.

Τελικά, ο εν λόγω αξιωματικός και ο συνάδελφός του απαλλάχθηκαν των κατηγοριών και την πλήρωσε ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Κυκλάδων, ο οποίος μάλιστα και προφυλακίστηκε. Κάποιος έπρεπε να την πληρώσει… Και έτσι ο κύριος Υποδιοικητής απαλλαγμένος των κατηγοριών, κατάφερε και εξελίχθηκε βαθμολογικά και ανέλαβε Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά.

Συνένοχοι οι αθώοι;

Και επειδή οι εξελίξεις «τρέχουν», αλλά η «Ζούγκλα» είναι πάντα σε εγρήγορση και κάνει ρεπορτάζ, πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν να καλούνται να καταθέσουν για την εγκληματική οργάνωση οι «κεφαλές» της διοίκησης του Ολυμπιακού. Δηλαδή δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες και ημέρες να κληθούν για εξηγήσεις οι: Βαγγέλης Μαρινάκης, Τάκης Αγραφιώτης, Κώστας Καραπαπάς, Γιάννης Μώραλης και Μιχάλης Κουντούρης. Οι δύο τελευταίοι, μάλιστα όπως αποκάλυψε η «Ζούγκλα» ήδη πήγαν στη ΓΑΔΑ, το βράδυ της Τρίτης.

Μιλώντας στη «Ζούγκλα» επιφανείς νομικοί και απαντώντας στο ερώτημα αν μπορούν να κληθούν για κατάθεση, είπαν επιλέξει: «Ο οποιοσδήποτε μπορεί να κληθεί. Από τη στιγμή που στη δικογραφία υπάρχουν υπόνοιες ή υποψίες εμπλοκής τους – και στην συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν – μπορούν να κληθούν για κατάθεση».

Στο ερώτημά μας αν θα δώσουν εξηγήσεις ως μάρτυρες ή ως κατηγορούμενοι η απάντηση ήταν σαφής: «Εξαρτάται από την κρίση των Αρχών, ή του Εισαγγελέα ή του Ανακριτή. Δηλαδή μπορεί να κληθούν ως μάρτυρες αλλά στην πορεία να καταστούν κατηγορούμενοι. Αν αυτό δεν γίνει παρά τις υπόνοιες ή τις υποψίες κάποιος δεν θα κάνει καλά τη δουλειά του…».

Επίσης, όπως επισήμαναν μπορεί να υποβληθεί, μετά την εξέταση των παραπάνω συμπληρωματική δικογραφία της ήδη υπάρχουσας ή να σχηματιστεί δεύτερη δικογραφία.

Το τι μπορεί να γίνει είναι προς το παρόν άγνωστο. Ο χρόνος και η έρευνα θα δείξει…

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται στην επίθεση σε βάρος αστυνομικών της Υ.Α.Τ. στου Ρέντη με αποτέλεσμα τον θάνατο του Αρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, ανακοίνωσε επίσημα η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα 160 μέλη της τουλάχιστον από το 2019 προέβαιναν σε εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο, ενώ συνελήφθησαν 63 μέλη της οργάνωσης καθώς και 4 ακόμη άτομα. Τον στενό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούσαν 8 άτομα, με ηγετικό ρόλο, ενώ η δράση τους εντοπίζεται κυρίως στην Αττική καθώς και στον Βόλο και στα Ιωάννινα.

Παράλληλα ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε 14 ακόμη εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο.

Ακόμη, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ανέκυψε ότι, κάποια από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με εργασιακές σχέσεις τόσο με την ομάδα όσο και με άλλο φορέα, όπου εργάζονταν χωρίς να πηγαίνουν στην εργασία τους, παρά μόνο μετά το περιστατικό στου Ρέντη, οπότε και ζητήθηκε πλέον να πηγαίνουν κανονικά για εργασία αλλιώς να αιτούνται άδεια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηγετικού μέλους που εργαζόταν σε αθλητικό σωματείο της ομάδας που υποστηρίζει, όμως η σχέση εργασίας με αυτό διακόπηκε την ημέρα που έλαβαν χώρα τα επεισόδια στου Ρέντη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που ενέχεται στην επίθεση σε βάρος αστυνομικών της Υ.Α.Τ. στου Ρέντη με αποτέλεσμα τον θάνατο του Αρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη

Τα -160- μέλη της, τουλάχιστον από το 2019, προέβαιναν σε εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο

Σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν -63- μέλη της οργάνωσης καθώς και -4- ακόμη άτομα.

Τον στενό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούσαν -8- άτομα, τα οποία είχαν και ηγετικό ρόλο.

Η δράση τους εντοπίζεται κυρίως στην Αττική καθώς και στον Βόλο και στα Ιωάννινα.

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους σε -14- ακόμη εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο.

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ολοκληρώθηκε η έρευνα στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας προέβαιναν σε εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο, μεταξύ των οποίων και η επίθεση σε βάρος αστυνομικών της Υ.Α.Τ. στις 7 Δεκεμβρίου 2023 στο Ρέντη, με αποτέλεσμα το θάνατο του Αρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη.

Για τον τερματισμό της δράσης τους οργανώθηκε και υλοποιήθηκε, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ», στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν-63- μέλη της οργάνωσης, που συνολικά απαρτίζεται από -160- άτομα, τα οποία κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διατάραξη κοινής ειρήνης, έκρηξη, ληστεία, εκβίαση, εμπρησμό, κλοπή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, τις φωτοβολίδες, τα βεγγαλικά, τα όπλα σε συνδυασμό με τη νομοθεσία περί αθλητισμού.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν επιπλέον -4- άτομα που κατηγορούνται για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών , περί όπλων και περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Η έρευνα, που διεξήχθη υπό άκρα μυστικότητα τους τελευταίους -4- μήνες, ξεκίνησε αμέσως μετά την επίθεση στου Ρέντη και από την εξέλιξή της διαπιστώθηκε ότι αυτή δεν αποτελούσε ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά προέκυψε ότι διαπράχθηκε από οπαδούς ομάδας, οι οποίοι τουλάχιστον από το 2019 είχαν συγκροτήσει επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την τέλεση κακουργημάτων και πλημμελημάτων σε βάρος αστυνομικών και αντίπαλων οπαδών.

Το συμπέρασμα αυτό ήταν αποτέλεσμα ενδελεχούς και σε βάθος έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία και δεδομένα, ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δικονομικά μέσα ενώ καίριο ρόλο διαδραμάτισε και η συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, που κλήθηκε να εξετάσει και να διενεργήσει συγκριτικές εξετάσεις σε πλήθος πειστηρίων και ευρημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, καταδείχθηκε επακριβώς ο ρόλος ενός εκάστου και ο τρόπος που λειτουργούσαν στις εγκληματικές επιθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται.

Ειδικότερα, τον στενό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούσαν -8- άτομα τα οποία είχαν και ηγετικό ρόλο χαρακτηριζόμενοι μάλιστα ως «μεγάλοι», αφού είχαν την καθολική και αδιαμφισβήτητη αποδοχή και υπακοή των κατώτερων μελών, ηλικίας 16 έως 24 ετών, που αποκαλούνταν «μικροί» και αποτελούσαν τη δύναμη κρούσης κατά την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Για τη στρατολόγηση των «μικρών» στην οργάνωση, τα ηγετικά μέλη τους παρείχαν δωρεάν είσοδο στο γήπεδο ενώ τους έδιναν και φιλοδωρήματα. Γίνονταν μέλος της οργάνωσης, μόνο αν είχαν συμμετάσχει τουλάχιστον σε μία αξιόποινη πράξη. Μάλιστα, ήταν τέτοια η επιθυμία τους να ανέβουν στην υπόληψη των «μεγάλων», που ήταν ιδιαιτέρως βίαιοι και πάντα πρόθυμοι να συμμετέχουν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών ή αντίπαλων οπαδών.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης εντοπίζεται κυρίως στην Αττική και κατά περίπτωση σε περιοχές της επαρχίας όπως στον Βόλο και στα Ιωάννινα, τελώντας εγκλήματα με αθλητικό υπόβαθρο ή με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις. Τα κίνητρά των μελών της είναι κυρίως οπαδικά, ως έκφραση δυσαρέσκειας για μη ευνοϊκά αποτελέσματα αγώνων ή ως μέσο εκφοβισμού και επίδειξης δύναμης απέναντι σε οπαδούς άλλων ομάδων ή αστυνομικών που λαμβάνουν μέτρα τάξης στους αγώνες. Μάλιστα, ηγετικά μέλη απολάμβαναν ειδικής μεταχείρισης καθώς κατέχοντας διαπιστεύσεις ως S.L.O. κινούνταν ελεύθερα σε όλους τους χώρους του γηπέδου, οργανώνοντας με φωνές και χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών του «μικρούς» ώστε να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο για πρόκληση επεισοδίων και επίθεση στις αστυνομικές δυνάμεις.

Ωστόσο, προέκυψαν και οικονομικά οφέλη για ορισμένα από τα μέλη της οργάνωσης συνδεόμενα με τη δράση τους. Τα μέλη αυτά, για να έχουν τον πλήρη έλεγχο στα υπόλοιπα, λάμβαναν προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο, τις οποίες στη συνέχεια είτε μοίραζαν δωρεάν με σκοπό τη στρατολόγηση νέων μελών ή τις πουλούσαν έξω από τα γήπεδα της ομάδας που υποστήριζαν σε τιμή ανώτερη της αναγραφόμενης. Με τον τρόπο αυτό έλεγχαν την είσοδο ατόμων σε θύρες «απενεργοποιώντας» τη δυνατότητα αυτή από το ευρύ κοινό ενώ παράλληλα χρηματοδοτούνταν εμμέσως από αυτούς που τους παρείχαν εισιτήρια και προσκλήσεις. Επίσης, απαιτούσαν και λάμβαναν από τις καντίνες που λειτουργούν περιμετρικά των γηπέδων χρηματικά ποσά 20 ή 50 ευρώ, ενώ σε περίπτωση άρνησης καταβολής του αντίστοιχου κομίστρου, προέβαιναν σε φθορές.

Τέλος, ανέκυψε ότι, κάποια από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνδέονται με εργασιακές σχέσεις τόσο με την ομάδα όσο και με άλλο φορέα, όπου εργάζονταν χωρίς να πηγαίνουν στην εργασία τους, παρά μόνο μετά το περιστατικό στου Ρέντη οπότε και ζητήθηκε πλέον να πηγαίνουν κανονικά για εργασία αλλιώς να αιτούνται άδεια. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ηγετικού μέλους που εργαζόταν σε αθλητικό σωματείο της ομάδας που υποστηρίζει, όμως η σχέση εργασίας με αυτό διακόπηκε την ημέρα που έλαβαν χώρα τα επεισόδια στου Ρέντη.

Μάλιστα είναι αξιοσημείωτη η αφοσίωση που είχαν ανάμεσά τους, καθώς όταν απειλούνταν η ηγεσία της εγκληματικής ομάδας, από έτερους ανταγωνιστές τους, επιτίθονταν σε αυτούς με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Ο σχεδιασμός και η επιλογή των στόχων της εγκληματικής οργάνωσης γινόταν αποκλειστικά από τα -8- ηγετικά στελέχη, τα οποία διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειές τους. Τα νεότερα μέλη δεν προχωρούσαν σε καμία πράξη χωρίς την εντολή ή την έγκριση των «μεγάλων», όπως διαφάνηκε και από την επίθεση σε βάρος αστυνομικών την 7η Δεκεμβρίου 2023 στου Ρέντη, με αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού, Γεώργιου Λυγγερίδη.

Στην περίπτωση αυτή διακριβώθηκε η εμπλοκή -141- μελών της εγκληματικής οργάνωσης που έδρασαν με συγκεκριμένο σχέδιο, από το προπαρασκευαστικό στάδιο μέσω της προμήθειας, κατασκευής και μεταφοράς «πολεμοφοδίων» στο γήπεδο έως και την εκτέλεση αυτού, με συγκεκριμένες εντολές από ηγετικά μέλη αλλά ακόμα και επιτόπου αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα της επίθεσης, με εντολή του 40χρονου αδιαφιλονίκητου ηγέτη της οργάνωσης και αρχηγού συγκεκριμένης θύρας.

Πιο αναλυτικά, απογευματινές ώρες της 7/12/2023 -34- μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και -2- αρχηγικά συγκεντρώθηκαν έξω από γήπεδο ποδοσφαίρου, όπου παρέμειναν για μία ώρα φορτώνοντας αυτοκίνητα με ναυτικές φωτοβολίδες, φωτοβολίδες χειρός και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Μεταξύ των ατόμων που βρίσκονταν εκεί ήταν και ο μετέπειτα συλληφθείς ανήλικος της ανθρωποκτονίας, ο οποίος μαζί με συγγενικό του πρόσωπο και ακόμη ένα άτομο, μετά από σχετική εντολή, μετέβησαν σε βενζινάδικο για προμήθεια βενζίνης. Το ίδιο έπραξε αυτοβούλως ακόμη ένα άτομο, ενώ συνολικά εφοδιάστηκαν με -10- μπουκάλια βενζίνη του μισού λίτρου.

Στη συνέχεια, αρχηγικό μέλος παρέδωσε σε -10- μέλη περί τους -10- δυναμίτες προκειμένου να κατασκευάσουν Αυτοσχέδιους Εκρηκτικούς Μηχανισμούς, ενέργεια την οποία συνέχισαν και μετά την άφιξή τους στο γήπεδο, όπου θα διεξάγονταν ο αγώνας, ενώ στην κατοχή τους είχαν και ναυτικές φωτοβολίδες.

Μάλιστα κάποια μέλη για τη μετάβασή τους στο γήπεδο χρησιμοποίησαν ενοικιαζόμενα οχήματα, ώστε να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Αρχικά το σχέδιο ήταν η επίθεση σε βάρος των αστυνομικών να γίνει στο τέλος του αγώνα, όμως αυτό άλλαξε με παρέμβαση του 40χρονου ηγέτη της οργάνωσης, οπότε έλαβε χώρα με την ολοκλήρωση του πρώτου σετ και αφού είχε εντοπιστεί ο στόχος τους και δοθεί το σχετικό σύνθημα.

Κάθε μέλος της οργάνωσης που συμμετείχε στις σφοδρές επιθέσεις, γνώριζε πολύ καλά το σχέδιο, ενώ εκείνη την ημέρα είχαν φροντίσει να μην φέρουν περιβολή ανάλογη με τα χρώματα της ομάδας που υποστηρίζουν, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία φορούσε μαύρα ρούχα και κατά τη διάρκεια των επιθέσεων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με κουκούλες τύπου full face και half face καθώς και μάσκες μίας χρήσης.

Η εντολή δόθηκε από τα δύο ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι βάδιζαν μπροστά από τους υπόλοιπους με κατεύθυνση προς τη διμοιρία, οι αστυνομικοί της οποίας δέχθηκαν βάναυση επίθεση με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και μετέπειτα τον θάνατο του Αρχιφύλακα, Γεώργιου Λυγγερίδη και τον τραυματισμό ακόμη ενός.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν τα άτομα, η πλειοψηφία των οποίων εισήλθε στο γήπεδο, όπου έκαψαν μέρος του ρουχισμού τους στις τουαλέτες του γηπέδου ενώ κάποιοι εξ αυτών απέρριψαν, εξωτερικά του γηπέδου, μέρος του ρουχισμού τους ή άλλαξαν τα ρούχα τους με άλλους δράστες οπαδούς, ώστε να δυσχεράνουν όσο το δυνατόν το έργο των αστυνομικών και να καταστεί αδύνατη η πιθανή ταυτοποίησή τους.

Από τη συνολική προανάκριση διακριβώθηκε η –κατά περίπτωση- συμμετοχή των ηγετικών και των λοιπών μελών σε επιθέσεις είτε σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων είτε σε βάρος αντίπαλων οπαδών σε ακόμη -14- περιπτώσεις:

 • Την 18-02-2019, σε περιοχή της Αττικής, -4- μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν σε γυναίκα-οπαδό άλλης ομάδας, χτυπώντας τη με μαχαίρι με σκοπό να τη ληστέψουν.
 • Την 02-12-2021, σε περιοχή της Αττικής, μέλος της οργάνωσης από κοινού με τρία ακόμα άτομα, κινούμενοι με όχημα, ακινητοποίησαν και μαχαίρωσαν διανομέα φαγητού, που έφερε σκούφο άλλης ομάδας, τον οποίον αφαίρεσαν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης και ενώ εντοπίστηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση, ο δράστης, από κοινού με έτερο μέλος, επιχείρησαν να χρηματίσουν το θύμα ώστε να μην αποκαλύψει στοιχεία στις αστυνομικές Αρχές.
 • Την 12-12-2021,έξωθεν ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Αττική, πριν την έναρξη αγώνα, άτομα επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων, ενώ ηγετικό μέλος της οργάνωσης εκτόξευσε ναυτική φωτοβολίδα η οποία κατέληξε σε ασπίδα αστυνομικού. Επίσης, απείλησε αστυνομικούς δείχνοντάς τους μαχαίρι που έφερε, ενώ έτερο μέλος έρριψε πέτρες εναντίον τους.
 • Την 13-12-2021, 70 περίπου άτομα, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών με πέτρες, μπουκάλια, βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Όπως προέκυψε, η επίθεση οργανώθηκε από -2- ηγετικά μέλη της οργάνωσης.
 • Την 06-10-2022, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα, ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην Αττική, σε σταθμό ΗΣΑΠ πλησίον του γηπέδου, -50- άτομα, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, μάρμαρα, σιδερένια κιγκλιδώματα, μπουκάλια, φωτοβολίδες ευθείας βολής κ.α.. Επίσης, κατά τη διάρκεια του αγώνα, άτομα εξέρχονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το γήπεδο και συνέχιζαν τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών. Παράλληλα, εντός του γηπέδου, αστυνομικοί απώθησαν έτερα άτομα που επιχείρησαν να προσεγγίσουν τους φιλοξενούμενους οπαδούς, πλην όμως δέχθηκαν σφοδρή επίθεση. Συνολικά τραυματίστηκαν -6- αστυνομικοί. Όπως προέκυψε, στις επιθέσεις συμμετείχαν -9- μέλη της οργάνωσης.
 • Την 05-12-2022, πριν την έναρξη αγώνα καλαθοσφαίρισης στην Αττική, -250- άτομα σε δρόμο πλησίον του γηπέδου, επιτέθηκαν με αντικείμενα, πέτρες και φωτοβολίδες ευθείας βολής κατά αστυνομικών. Από τις έρευνες προέκυψε η συμμετοχή -2- μελών της οργάνωσης.
 • Την 21-12-2022, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα στα Ιωάννινα, -5- άτομα αφαίρεσαν πανό της γηπεδούχου ομάδας από την κερκίδα και το έκαψαν. Παράλληλα, έτερα άτομα έσπαγαν καθίσματα και τα πετούσαν σε αστυνομικές δυνάμεις. Ταυτοποιήθηκαν -3- μέλη της οργάνωσης για τις εν λόγω επιθέσεις.
 • Την 29-01-2023, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα στην Αττική, και ενώ οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας κατευθύνονταν με λεωφορεία προς το γήπεδο, -50- άτομα επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες, προκαλώντας φθορές στα λεωφορεία. Όπως προέκυψε, -11- μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν στην επίθεση. Παράλληλα, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν σε οπαδούς της άλλης ομάδας με φωτοβολίδες ευθείας βολής και κροτίδες. Αστυνομικοί που επιχείρησαν να τους απομακρύνουν δέχθηκαν ομοίως επιθέσεις, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό ρουχισμό και κράνος από φωτοβολίδα ευθείας βολής. Από τις έρευνες προέκυψε η συμμετοχή -2- μελών της οργάνωσης.
 • Την 23-04-2023, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα στην Αττική, οπαδοί επιτέθηκαν με αντικείμενα σε βάρος της αποστολής της φιλοξενούμενης ομάδας. Αστυνομικοί που επιχείρησαν να διαφυλάξουν την τάξη, δέχθηκαν σφοδρή επίθεση από περίπου -250- άτομα με καθίσματα, σιδερένια κοντάρια, φωτοβολίδες ευθείας βολής κ.α.. Από τις επιθέσεις προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό εξοπλισμό ενώ τραυματίστηκαν -4- αστυνομικοί. Από τις έρευνες προέκυψε η συμμετοχή -7- μελών της οργάνωσης.
 • Την 26-04-2023, πριν την έναρξη αγώνα καλαθοσφαίρισης, ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην Αττική, -5- άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά και κοντάρια πραγματοποίησαν μοτοπορεία με τελικό προορισμό το γήπεδο. Κατά τη διάρκεια αυτής, σε περιοχή του κέντρου της Αθήνας, εντόπισαν -2- άτομα που έφεραν κασκόλ με διακριτικά άλλης ομάδας και τους χτύπησαν. Στη συνέχεια της πορείας τους, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με φωτοβολίδα ευθείας βολής. Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν -2- μέλη της οργάνωσης.
 • Την 06-07-2023, -60- άτομα που ανήκουν σε σύνδεσμο ομάδας, κινούμενοι από περιοχή της Δυτικής Αττικής με 12 Ι.Χ. και -5- μοτοσικλέτες, μετέβησαν σε περιοχή των Βορείων Προαστίων, επιχειρώντας να κανονίσουν «ραντεβού» με οπαδούς άλλης ομάδας, χωρίς να το καταφέρουν. Στη συνέχεια, έγιναν αντιληπτοί από -8- οπαδούς άλλης ομάδας οι οποίοι προσπάθησαν να τους επιτεθούν, ωστόσο ο οδηγός του οχήματος έπληξε τον έναν εξ αυτόν με μαχαίρι. Ταυτοποιήθηκαν -6- μέλη της οργάνωσης.
 • Την 24-08-2023, πριν την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα, ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην Αττική, περίπου -250- άτομα, έχοντας καλυμμένα χαρακτηριστικά, επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν μέτρα τάξης, με πέτρες, φωτοβολίδες ευθείας βολής, κροτίδες και μπουκάλια, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους και τους τοποθέτησαν ως οδοφράγματα. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν -3- αστυνομικοί. Όπως προέκυψε, -8- μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν στην επίθεση.
 • Την 25-09-2023, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, -22- άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσέγγισαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βρίσκονταν οπαδοί άλλης ομάδας. Αφού εισήλθαν, με την απειλή βίας αφαίρεσαν μπλούζες και πανό και διέφυγαν, ενώ στη θέα αστυνομικών απέρριψαν μία μπλούζα, η οποία κατασχέθηκε. Από τις έρευνες προέκυψε η εμπλοκή -5- μελών της οργάνωσης.
 • Την 03-12-2023, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στον Βόλο, έπειτα από απόφαση διαιτητών που δυσαρέστησε τη φιλοξενούμενη ομάδα, -20- άτομα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν με μπουκάλια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα σε βάρος αστυνομικών. Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν -6- μέλη της οργάνωσης.

Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν -4- άτομα, καθώς στην κατοχή τους και από έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν -κατά περίπτωση- ναρκωτικά (κάνναβη και κοκαΐνη) καθώς και κροτίδες και μαχαίρι.

Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν –μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 • -2- πιστόλια,
 • πιστόλι-στυλό,
 • αεροβόλα πιστόλια,
 • -97- φυσίγγια
 • φυσιγγιοθήκη,
 • απομίμηση πυροβόλου όπλου,
 • απομίμηση υποπολυβόλου κρότου,
 • κροτίδες,
 • μαχαίρι,
 • -1- κιλό και -210- γραμμάρια κάνναβης,
 • -690- γραμμάρια κοκαΐνης και
 • πλήθος πειστηρίων (ρουχισμός, φωτοβολίδες, συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων, υπολείμματα εκρηκτικών μηχανισμών κ.α.).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η ανακοίνωση της «Θύρας 7»

(σ.σ. δημοσιεύεται αυτούσια, όπως αναρτήθηκε)

«φίλαθλος, οπαδός, χούλιγκαν, καθοδηγητής, αρχηγός…

Ένα τσουβάλιασμα με ταμπέλες προς εξυπηρέτηση μιας δικογραφίας-φιάσκο.

Ο νόμος και η τάξη, η ηθική που μας διαφημίζει σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση, βιάζεται απαγάγοντας αδέρφια, πατεράδες, γυναίκες μανάδες!

Στοχεύοντας με όπλα παιδιά και χτυπώντας σκυλιά.

Το τραγικό γεγονός στο Ρέντη είναι κατακριτέο από όλους μας!

Όμως είναι και αδιαπραγμάτευτο, ότι ποτέ δεν υποκινήσαμε και δεν ωθήσαμε, ούτε οπλίσαμε κανέναν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η θύρα 7 έχει αποδείξει διαχρονικά πως περιφρουρεί το γήπεδο μας, είτε είναι το Καραϊσκάκη, είτε οποιοδήποτε άλλο γήπεδο παίζει ο θρύλος, αυτό είναι καθολικά παραδεκτό.

Όπως και το ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα ενάντια στην βία στα γήπεδα από τον ολυμπιακό και την θύρα 7.

Η έρευνα που έγινε ήταν πολύμηνη, βρέθηκαν πολλά ευρήματα, είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί, όχι όμως τον διασυρμό χαρακτήρων, όχι όμως το τσουβάλιασμα γενικώς και αορίστως, που στηρίζεται σε ένα μάρτυρα με κωδική ονομασία…

Για αυτό λοιπόν κύριοι της αστυνομίας και της κυβέρνησης, σας υπενθυμίζουμε και εμείς με την σειρά μας ότι στις δικές μας ζωές δεν θα ξεπλύνετε ούτε τα Τέμπη ούτε τους ¨ Λιγνάδηδες¨ που συγκαλύπτετε!

Τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση την μοναδική ημέρα της τετραετίας που σας ενδιαφέρει!

υγ 1. σε βίντεο μετά τα επεισόδια στο ρέντη αστυνομικός των ματ, ουρλιάζει σε πατέρα και παιδί που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα δακρυγόνα, “εσυ θα γαμηθεις και το παιδι σου”, αυτο τι σημαινει; ότι θελει νεκρους ολους τους φιλαθλους του ολυμπιακου?
για του λογου το αληθες:
https://politic.gr/…/rentis-astynomikos-ton-mat-evrise…/

υγ 2 .στο παρακατω λινκ που παραθετουμε, καλουμε ολους να παρακολουθησουν,
τις αγριες γεματο μισος επιθεσεις των ματ σε πολιτες!
ρωταμε, εαν σε καποια απο τις εκατονταδες αυτες επιθεσεις, ειχαμε ενα ακομα νεκρο, οπως το δεκεμβριο του 2008, τοτε θα ειχαμε εγκληματικη οργανωση των ματ της αστυνομιας και του κρατους;
https://www.megatv.com/…/150…/istories-astynomikis-vias/

υγ 3. στην θυρα 7 δεν υπαρχουν αρχηγοι, υπαρχηγοι,αποθηκαριοι και στρατιωτες.
υπαρχουν ολυμπιακοι!! στην θυρα 7 δεν λεμε ζητω ο αρχηγος, αλλα ζητω ο ολυμπιακος!
αδερφια ειμαστε μαζι σας μεχρι τελους!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης