Με τα λεφτά… στην πλάτη συνελήφθη ο γνωστός τράπερ Don Leon και οι συνεργοί του όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών τούς συνέλαβαν στο ορμητήριό τους, στο Καματερό.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος, που θεωρείται το «αρχηγικό» μέλος της σπείρας, βρέθηκε να έχει ένα σακίδιο πλάτης στο οποίο υπήρχαν τέσσερις νάιλον σακούλες με χαρτονομίσματα των 20 και των 50 ευρώ, συνολικής αξίας 62.780 ευρώ, ελαφρώς… καμμένα λόγω της έκρηξης που είχε προηγηθεί στο τελευταίο χτύπημα της εγκληματικής οργάνωσης στην Ερμιόνη Αργολίδας. «Είχαν μόλις κάνει τη μοιρασιά των χρημάτων, αλλά φαίνεται ότι δεν περίμεναν πως θα τους είχαμε στήσει «καρτέρι» έξω από το σπίτι όπου πήγαιναν ύστερα από κάθε χτύπημα. Με απλά λόγια, «πιάστηκαν με τη …γίδα στην πλάτη» μας λέει αξιωματικός της Ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίδια εικόνα και για τον λαλίστατο στα τραγούδια του, αλλά άφωνο ενώπιων των αστυνομικών, τράπερ. Δεν πρόλαβε να αντιδράσει όταν τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί και έβγαλαν από την πλάτη του το σακίδιο, το οποίο ξεχείλιζε από ευρώ, πάνω από 62.000 ευρώ συγκεκριμένα, πολλά από αυτά καψαλισμένα. Δεν αποκλείεται να ήταν χρήματα, τα οποία το επόμενο χρονικό διάστημα θα «τροφοδοτούσαν» τη μουσική του καριέρα. Οι δύο συλληφθέντες γνωρίζονταν από το 2021, όταν και πάλι είχαν συλληφθεί για τα ίδια αδικήματα και στη συνέχεια είχαν αφεθεί με περιοριστικούς όρους. Όσον αφορά στο τρίτο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 26 ετών, η παρακολούθησή του είχε ένα χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τους αστυνομικούς: ήταν συχνός θαμώνας στο καζίνο της Πάρνηθας, όπου στοιχημάτιζε υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Από την έως τώρα έρευνα του Τμήματος Διαρρηκτών, η εγκληματική οργάνωση έχει κάνει τα εξής «χτυπήματα»:

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2023, προκάλεσαν έκρηξη στο ATM της Εθνικής Τράπεζας που είναι τοποθετημένο στην πρόσοψη αρτοποιείου στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης Κορινθίας, χωρίς όμως να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάποιο χρηματικό ποσό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 4 Οκτωβρίου 2023, προκάλεσαν έκρηξη στο ATM της Εθνικής Τράπεζας που είναι τοποθετημένο στην πρόσοψη αρτοποιείου στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 243.540 ευρώ.

Στις 6 Οκτωβρίου  2023, προκάλεσαν έκρηξη στο ATM της Εθνικής Τράπεζας που είναι τοποθετημένο στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ στην οδό Εθνικής Αντίστασης στην Ανδραβίδα, χωρίς όμως να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Στις 14 Οκτωβρίου 2023, προκάλεσαν έκρηξη στο ATM της Εθνικής Τράπεζας που είναι τοποθετημένο στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ στην οδό Αιγιαλέως στο Αίγιο, χωρίς όμως να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Στις 7 Νοεμβρίου 2023, προκάλεσαν έκρηξη στο ATM της Εθνικής Τράπεζας που είναι τοποθετημένο στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Ε.Ο. Φιλιππιάδας Πρέβεζας στον Λούρο Πρέβεζας, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 98.030 ευρώ. Την ίδια μέρα προκάλεσαν έκρηξη στο ATM της Εθνικής Τράπεζας που στην παραλιακή οδό Πάλαιρου Αιτωλοακαρνανίας, χωρίς όμως να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2023, προκάλεσαν έκρηξη στο ATM της Εθνικής Τράπεζας που είναι τοποθετημένο σε κτήριο, που συστεγάζει χρωματοπωλείο με σούπερ μάρκετ, επί της επαρχιακής οδού Ερμιόνης – Κρανιδίου στην Ερμιόνη, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 210.000 ευρώ.

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2023, προκάλεσαν έκρηξη στο ATM της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στα Σελιανίτικα Αχαΐας, χωρίς όμως να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2023, προκάλεσαν έκρηξη στο ATM της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται εγκατεστημένο στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ στο Βασιλικό Ευβοίας, χωρίς όμως να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Τέλος, στις 8 Σεπτεμβρίου 2023, προκάλεσαν έκρηξη στο ATM της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται εγκατεστημένο στην πρόσοψη πρατηρίου υγρών καυσίμων στα Χάνια Αυλωναρίου Ευβοίας, χωρίς όμως να καταφέρουν να αφαιρέσουν κάποιο χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες κρατούνται και θα απολογηθούν το πρωί της Τετάρτης.

Διαβάστε επίσης: Don (Κορ)Leon: Πώς αντέδρασε όταν οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες

                               Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της σπείρας που ανατίναζε ΑΤΜ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης