Οριστικό τέλος βάζει το Υπουργείο Παιδείας, στη χρήση των κινητών τηλεφώνων από όλους τους μαθητές στα σχολεία της χώρας, καθώς τα συνεχιζόμενα περιστατικά bullying μέσω της δημοσίευσης βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, ολοένα και αυξάνονται.

Βέβαια υπάρχει ήδη σχετική εγκύκλιος που απαγορεύει τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία, ωστόσο, εφαρμόζεται από πολύ λίγους μαθητές, καθώς υπάρχει ελαστικότητα και από τους καθηγητές. Ωστόσο μετά από την έκρηξη της δημοσίευσης βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, με περιστατικά εκφοβισμού αλλά και άσεμνο περιεχόμενο από τους μαθητές, το Υπουργείο Παιδείας αυστηροποιεί άμεσα τις ποινές, προκειμένου να τηρηθεί απαρέγκλιτα η απαγόρευση που ήδη είναι σε ισχύ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, πριν από μερικές μέρες, ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε μεταξύ άλλων:  «θα πρέπει να δούμε το πλαίσιο των συνεπειών», επισημαίνοντας ότι «είναι ένα θέμα που πρέπει να εξετάσουμε και θα εξετάσουμε. Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι επανέρχεται στο πλαίσιο συνεπειών η πενθήμερη αποβολή, όπως υπήρχε παλιά, αλλάζει το καθεστώς σε ό,τι αφορά τις απουσίες και σε ό,τι αφορά τους θύτες του bullying θα πρέπει να αλλάζουν σχολικό περιβάλλον ευκολότερα».

 Οι νέες ποινές για τα κινητά στα σχολεία

Όσοι μαθητές αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τα οποία εκθέτουν ή διακωμωδούν συμμαθητές τους κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, θα τιμωρούνται ακόμα και με οριστική αποβολή από το σχολείο τους. Θα πρόκειται για την αυστηρότερη των ποινών.

Από εκεί και πέρα, προτού φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο, θα είναι υποχρεωτικό οι μαθητές να παραδίδουν τα κινητά τους τηλέφωνα κάθε μέρα, στο σχολείο, με την έναρξη του μαθήματος. Οι ποινές εάν κάποιος μαθητής βρεθεί με κινητό, θα είναι από ωριαία αποβολή, ακόμα και ημερήσια, αλλά σε περίπτωση που έχει επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι αναφέρει η εγκύκλιος για τα κινητά στα σχολεία

Μεταξύ άλλων, για τη χρήση κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει:

Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα εντός του σχολικού χώρου.

Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου εντός του σχολικού χώρου.

Εξάλλου, υπάρχει στα σχολεία ο απαραίτητος εξοπλισμός που μπορεί χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας και μόνο υπό την επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης