Τα «φέσια» στην αγορά που αποτελούν «θηλιά» στον λαιμό εμπόρων και επιχειρηματιών φαίνεται πως είχε…. αναλάβει ο Παναγιώτης Βλαστός.

Ο βαρυποινίτης μέσα από το κελί της φυλακής ο οποίος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή τα επιχειρηματικά σχέδια με ….επενδύσεις αγοράζοντας άλλοτε γη,άλλοτε καράβι, μόλις αντιλήφθηκε τη μεγάλη «παθογένεια» της αγοράς με τα χρέη που στην κυριολεξία την πνίγουν, βρήκε τη… λύση! Έπαιξε τον ρόλο των εισπρακτικών εταιρειών !

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βαρυποινίτης, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, είχε αναλάβει την είσπραξη των χρημάτων από την ενοικίαση πλωτού σκάφους γνωστού επιχειρηματία. Το σκάφος διατίθεται για δεξιώσεις στη Μαρίνα του Φλοίσβου. Χωρίς μηχανή, σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, μισθωνόταν από τον επιχειρηματία σε άλλα άτομα προκειμένου να διοργανώνονται κοσμικά events.

Όταν άρχισαν όμως τα «φέσια», τον λόγο πήρε ….ο Βλαστός. Ο επιχειρηματίας κατάφερε να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά «με την παρέμβαση του Βλαστού». Ο βαρυποινίτης χρησιμοποιώντας, πιθανόν το …γνωστό του τρόπο, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στους οφειλέτες που έσπευδαν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Βέβαια, όλα αυτά ο βαρυποινίτης δεν τα έκανε από την καλή του καρδιά γιατί η συγκεκριμένη «επαγγελματική» κίνηση ήταν κερδοφόρα.

 «Μέρος των χρημάτων ο επιχειρηματίας τα έδινε στο Βλαστό, γιατί χωρίς τη μεσολάβησή του δεν θα κατάφερνε να τα εισπράξει από τους οφειλέτες του». Αυτό αναφέρεται στο διαβιβαστικό μετά τον εντοπισμό διαφόρων ποσών από τον επιχειρηματία στο Π. Βλαστό, το 2012. Βέβαια, δεν αποκλείεται αυτό να μη γινόταν μόνο εκείνη τη χρονιά καθώς αποδείχτηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική η «βοήθεια» του βαρυποινίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανοιχτό είναι επίσης το ενδεχόμενο να μην ήταν η μοναδική περίπτωση επιχειρηματία στην οποία του έφερνε πίσω τα χρωστούμενα ο Βλαστός. Και αυτό γιατί μοιάζει αμφίβολο αν θελήσουν επιχειρηματίες ή έμποροι, αυθόρμητα να το καταγγείλουν μόνοι τους στην Αστυνομία, φοβούμενοι τυχόν «μπλεξίματα» ή θα …περιμένουν μέχρις ότου κληθούν εάν βεβαίως βρεθεί το όνομά τους γραμμένο στις σημειώσεις που έχει στα χέρια της η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ,υπάρχουν κι άλλοι που προτίμησαν να δώσουν ένα μερίδιο στον βαρυποινίτη από τα οφειλόμενα, παρά να τα χάσουν τελείως. Άλλωστε το «βαρύ» όνομα που έλεγε ότι είχε ο Π. Βλαστός σε εκβιάσεις και προστασία αποτελούσε την «ασφαλέστερη» εγγύηση πως θα πάρουν κάποια στιγμή πίσω τα χρήματά τους.

Διαβάστε επίσης: Οι γυναίκες που «τέλειωσαν» το κύκλωμα εκβιαστών

Επιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης