Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) ζητούν την ονοματοδοσία δρόμου της Θεσσαλονίκης, σε οδό «Υπαρχιφύλακα Γεωργίου Λυγγερίδη», για να τιμήσουν τον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του, από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Αναλυτικά το αίτημα της ΕΑΥΘ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στο Νομό Θεσσαλονίκης, προτείνει την ονοματοδοσία δρόμου σε οδό “Υπαρχιφύλακα Γεωργίου Λυγγερίδη”.

Σε μια κρίσιμη εποχή για την κοινωνία και την Ελληνική Αστυνομία, η μνημόνευση των Αστυνομικών που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος αποτελεί πάνω από όλα, ηθική υποχρέωση της Πολιτείας απέναντι στις οικογένειές των ηρώων συναδέλφων μας. Ταυτόχρονα θα υπενθυμίζει σε ολόκληρη την κοινωνία τη θυσία των συναδέλφων μας, η οποία μας γεμίζει περηφάνεια και κρατά υψηλό το φρόνημα όλων των Αστυνομικών που καθημερινά με ήθος, επαγγελματισμό και δυστυχώς λιγοστά μέσα, αντιμετωπίζουν την παραβατικότητα και το οργανωμένο έγκλημα.

Ο Έλληνας και η Ελληνίδα Αστυνομικός δρουν με μοναδικό άξονα τη διασφάλιση του αγαθού της ασφάλειας του Πολίτη και την εκπλήρωση της αποστολής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υπαρχιφύλακας ΛΥΓΓΕΡΙΔΗΣ Γεώργιος υπηρετούσε στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Τάξης της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Στις  07/12/2023, ενώ βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, δέχθηκε δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Μετά από σκληρή μάχη επί 20 μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ο υπαρχιφύλακας της Υ.Α.Τ έφυγε από τη ζωή στις 27/12/2023 σε ηλικία μόλις 31 ετών.

Τον συνάδελφό μας Γιώργο, καθώς και όλους τους συναδέλφους, που χάθηκαν στην προσπάθειά τους για μια ασφαλή κοινωνία, οφείλουμε να τους τιμούμε και να μην τους λησμονούμε!».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης