Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε με προσωρινή του διαταγή την αναστολή των εργασιών για την κατασκευή του Flyover στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών, Αλέξανδρο Αδαμίδη η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε ενόψει της συζήτησης στο ΣτΕ, στις 17 Απριλίου 2024, των δύο αιτήσεων ακύρωσης του έργου που έχουν καταθέσει ο Σύνδεσμος  και δύο ακόμη σωματεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την προσωρινή διαταγή πρέπει να παύσουν από σήμερα όλες οι εργασίες που εκτελούνται στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την πρόσφατη έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή κάθε εργασίας για την κατασκευή του flyover, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών αρμόδιος για τις υποδομές Νίκος Ταχιάος δήλωσε:

«Θα σεβαστούμε την απόφαση της Δικαιοσύνης. Είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο εκπροσωπεί το Ελληνικό Δημόσιο στην όλη διαδικασία, ώστε το συντομότερο δυνατόν να κατατεθεί στις δικαστικές αρχές ο πλήρης φάκελος του έργου προκειμένου να προχωρήσει η εκδίκαση της Αίτησης Αναστολής. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει αυτό που είχα επισημάνει στο παρελθόν, ότι οι μόνες εκπλήξεις που μπορούν να ανακόψουν την πορεία αυτού του έργου, μπορούν να προκύψουν μόνον από δικαστική εμπλοκή. Θα ήθελα να τονίσω ότι στην παρούσα φάση οι πρόδρομες εργασίες βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση τους και το εργοτάξιο έχει λάβει μη αναστρέψιμη μορφή. Εκκρεμότητες που παρεμποδίζουν την πρόοδο και ολοκλήρωση του έργου, επιδεινώνουν την ταλαιπωρία που υφίσταται η πόλη της Θεσσαλονίκης. Για το λόγο αυτό στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επειγόμαστε να επιλυθεί το πρόβλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης