Τη μεσολάβηση του υπουργείου Ναυτιλίας με αφορμή τις νέες κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν από την Τρίτη, τα πληρώματα των ρυμουλκών, ζητεί με ανακοίνωσή της η Διεθνής Ναυτική Ένωση. Καλούμε τους πλοιοκτήτες και τα πληρώματα να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και να επιλέξουν την οδό του γόνιμου διαλόγου, αντί μίας περαιτέρω κλιμάκωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων από τα πληρώματα των ρυμουλκών τονίζει η ΔΝΕ.

Επισημαίνει, ότι εν μέσω εορταστικής περιόδου εκατοντάδες εμπορευματοκιβώτια με ευπαθή προϊόντα αναμένεται να εγκλωβιστούν στους εμπορικούς λιμένες της χώρας, ενώ τονίζει ότι οι όποιες καθυστερήσεις πιθανόν να έχουν συνέπειες για τους Έλληνες εξαγωγείς και εισαγωγείς, την εγχώρια αγορά και την ελληνική οικονομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Διεθνής Ναυτική Ένωση τονίζει ότι διαχρονικά διαπνεόμενη από υψηλό αίσθημα ευθύνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς αποφυγή φαινομένων ελλείψεων ή/και ανατιμήσεων αγαθών, σε αυτή την εξόχως κρίσιμη χρονική συγκυρία και παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση μίας αμοιβαίως αποδεκτής λύσης.

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών έχει εξαγγείλει δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τα ξημερώματα της Τρίτης 20/12 ζητώντας ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις βάση των πραγματικών συνθηκών.

Σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΠΡΝ αναφέρει ότι οι δύο εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν αλλαγές σε θεσμικούς και εργασιακούς όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών, Αντιρρυπαντικών και Πλοίων Υποστήριξης χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και καλεί τα πληρώματα των σκαφών να επιδείξουν σύνεση και κατανόηση έναντι των αναγκών όλων των πλευρών (εργαζομένων, εταιρειών, πελατών) με εποικοδομητική συνέχιση του διαλόγου για την κατάρτιση νέας ΣΣΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης