Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, το πρωί της Δευτέρας (4/12) ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης της γυναικοκτονίας που συγκλόνισε την Κρήτη το καλοκαίρι του 2022.

Κατηγορούμενος, ένας 61χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε την 56χρονη γυναίκα του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους, σφάζοντάς την με 14 μαχαιριές στον λαιμό, επειδή όπως προκύπτει, είχε αποφασίσει να τον αφήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου, στο χωριό Άνω Μαλάκι του δήμου Ρεθύμνου.

Μέσα στο σπίτι της οικογένειας ο καθ’ ομολογίαν δράστης επιτέθηκε στο θύμα με κτηνοτροφικό σφαχτομάχαιρο, στις 10:30 το πρωί στη διάρκεια λογομαχίας, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ενώ λίγο αργότερα παραδόθηκε στην αστυνομία.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο αστυνομικός της Ασφάλειας Ρεθύμνου, που συμμετείχε στην παράδοση του δράστη και του μαχαιριου κάνοντας λόγο για ένα μαχαίρι με κυρτή λάμα 14 εκ. που χρησιμοποιείται για σφαγή παραγωγικών ζώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την έσφαξε σαν ζώο»

Η κόρη του ζευγαριού κατέθεσε πως εκείνη είχε πείσει τη μητέρα της να επιστρέψει στο σπίτι, ενώ είχε αποφασίσει να χωρίσει, καθώς φοβόταν ότι ο δράστης μπορούσε να αυτοκτονήσει.

«Η μητέρα μου ήθελε να φύγει από το σπίτι μετά από έναν καυγά που είχαν τον Μάιο δύο μήνες πριν το συμβάν. Εγώ την είχα γυρίσει για τον γάμο του αδερφού μου, αλλά μας είχε καταστήσει σαφές ότι θα χώριζε. Την στηρίζαμε όλοι τη μάνα μας για αυτήν την απόφαση. Τι συζητάμε τωρα; Αν η μάνα μας τον προκάλεσε; Ήταν υπόδειγμα και εντός και εκτός του γάμου», τόνισε.

«Δεν μας έχει ζητήσει ούτε μια συγνώμη», ανέφερε η 37χρονη, η οποία είναι στρατιωτικός και εκείνο το διάστημα βρισκόταν σε υπηρεσία στη Μέση Ανατολή.

«Εγώ νιώθω συνένοχος στη δολοφονία της μάνας μου, γιατί με κάποιο τρόπο φοβόμουν ότι θα αυτοκτονούσε. Πήρα τρία αεροπλάνα για να έρθω, δεν την χαιρέτισα καν τη μάνα μου, την είχε πετσοκόψει, ο ιατροδικαστής δεν μας άφησε να τη δούμε.

Σαν ζώο την έσφαξε. Με το σφαχτομάχαιρο. Αυτή μας έδωσε φτερά να πετάξουμε κι εμείς της τα κόψαμε» τόνισε και ανέφερε πως η 56χρονη από το κομμωτήριο που διατηρούσε στο Ρέθυμνο, στήριζε οικονομικά το νοικοκυριό αλλά και την ίδια στην προσπάθειά της να ξαναδώσει πανελλήνιες. στη διάρκεια της κατάθεσης της που διήρκεσε πάνω από 1,5 ώρα.

Της ασκούσε ψυχολογική βία, δεν την άφηνε να οδηγεί, ζήλευε, δεν την άφηνε να πηγαίνει στη θάλασσα, της έκανε φασαρίες όταν μιλούσε σε κάποιον», συνέχισε.

Ο κατηγορούμενος από τη μεριά του ισχυρίστηκε ότι τον απείλησε πως θα τον αφήσει, ενώ έκανε λόγο για καβγά μεταξύ τους.

«Μου επιτέθηκε και θόλωσα», υποστήριξε ο 60χρονος στην απολογία του.

Ο 60χρονος φέρεται να υποστήριξε πως ήταν 42 χρονια μαζί, από τότε που εκείνος ήταν 18 και εκείνη 16.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε, πότε δεν χειροδίκησε εναντίον της.

Η πρώτη λέξη που είπε στους αστυνομικούς ήταν «με κατεδάφισε».

Όπως υποστήριξε, το θύμα εγκατέλειψε την συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα την δέχονταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου.

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο τελευταίο περιστατικό, όταν σύμφωνα με τον ίδιο, την επομένη του γάμου του γιού τους, εκείνη έφυγε από το σπίτι χωρίς να την αναζητήσει και όταν εκείνη επέστρεψε την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ο δράστης την δέχτηκε κανονικά πίσω.

Όπως ισχυρίστηκε, το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου ήταν μαζί με τον γιο τους στο σπίτι. Όταν ο γιός του έφυγε από την οικία, ο 60χρονος υποστήριξε πως η γυναίκα είχε επιθετική συμπεριφορά απέναντι του.

Η δίκη συνεχίστηκε με καταθέσεις μαρτύρων, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Πηγή: zarpanews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης