Επέστρεψαν σήμερα το πρωί στο Ηράκλειο από τον Πειραιά οι αγρότες της Κρήτης.

Κατά την άφιξή τους στο λιμάνι του Ηρακλείου συνάδελφοί τους αγρότες αλλά και φορείς του νομού τους υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα και επευφημίες.

Μετά την αποβίβασή τους από τα πλοία μετέβησαν έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, όπου επέδωσαν ψήφισμα με το οποίο ζητούν την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, κ. Μαρκογιαννάκη.

Οι αγρότες επίσης πέταξαν συμβολικά μικρή ποσότητα κηπευτικών και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στα Χανιά

Την απόφασή τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και να αποχωρήσουν από το κτίριο των δύο οικονομικών υπηρεσιών του νομού και από την εθνική οδό Χανίων-Ηρακλείου, ανακοίνωσαν το μεσημέρι οι αγρότες των Χανίων.  

Αύριο το πρωί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων νομού Χανίων θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου, όπου θα κάνουν αποτίμηση των κινητοποιήσεων τους, ενώ μετά την συνάντηση που θα έχουν το επόμενο χρονικό διάστημα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Παραμένουν στο μπλόκο του Προμαχώνα οι αγρότες 

Να παραμείνουν στο μπλόκο του Προμαχώνα Σερρών, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αποφάσισαν οι αγρότες ύστερα από γενική συνέλευση.

Ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα θα παραμείνει κλειστός, χωρίς να επιτρέπεται η διέλευση, ούτε σε ΙΧ αυτοκίνητα.

Στόχος των αγροτών είναι να επιτύχουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης.

(Πρώτη καταχώρηση: 4 Φεβρουαρίου, 10:12)