Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου η τελετή των εγκαινίων  της μεταφοράς του αεροσκάφους Boeing 727, που χρησιμοποιούσε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, σε κεντρικό σημείο του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας μεταφέρθηκε από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού στον παράδρομο της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού, ώστε να αποτελέσει τουριστικό αξιοθέατο αλλά και έναν φόρο τιμής για το πρώην αεροδρόμιο της Αθήνας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αεροσκάφος πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίες εργασίες συναρμολόγησης και εν όψει των εγκαινίων έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι το Β727/284 MOUNT OLYMPUS με αναγνωριστικό SX-CBA και παραδόθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία στις 19/12/1968. Προσγειώθηκε για πρώτη φορά στο Ελληνικό το 1969, προερχόμενο από το Seattle. Είναι ένα από τα έξι Β727/284 που αγόρασε ο Αριστοτέλης Ωνάσης, από τα πιο όμορφα αεροσκάφη της Boeing, το οποίο έκανε άνετα ταξίδια στο εσωτερικό δίκτυο, αλλά και σε Ευρωπαϊκές πόλεις. Είχε την δυνατότητα να μεταφέρει 150 επιβάτες, εκ των οποίων οι 16 στην Business.

Όλα τα έξοδα για την μεταφορά, τοποθέτηση και συντήρηση του αεροσκάφους τα έχει αναλάβει η εταιρία ZELA AVIATION.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αποδέχθηκε τη δωρεά και την τοποθέτηση του αεροπλάνου Boeing 727 στο συγκεκριμένο σημείο με σκοπό να αποτελέσει μαγνήτη για τους επισκέπτες, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και διεθνή αναγνώριση.

Στο πλαίσιο της απόφασης αναφέρεται ότι πρέπει να θεσπιστούν αυστηρά πρότυπα ασφαλείας και να διατηρείται συνεχής επιτήρηση για την προστασία του κοινού. Επιπλέον, πρέπει να εξασφαλιστεί η συνεχής συντήρηση του αεροσκάφους (ως έκθεμα) με έμφαση στην ασφάλεια και την ακεραιότητά του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης