Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα, καταγγέλλει το Κοινωνικό Ιατρείο Βύρωνα, περιγράφοντας την απίστευτη οικονομική αλλά και ψυχική ταλαιπωρία των ασθενών ασφαλισμένων…

Οι δανειακές συμβάσεις στραγγαλίζουν το ΕΣΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χωρίς επαρκή χρηματοδότηση τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων ασθενών σε αντικαρκινικά και άλλα φάρμακα!

Με ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, το ειδικό όσο και πανάκριβο φάρμακο Γ-ΣΦΑΙΡΙΝΗ (στοιχίζει γύρω στα 1.300 ευρώ!) έχει εξαφανισθεί από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σχετική αδυναμία χορήγησής του και η υγεία πολλών ασθενών να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο. Το φάρμακο αυτό (όπως και ορισμένα άλλα αντικαρκινικά ή φάρμακα ειδικής θεραπευτικής αξίας) δεν πωλείται στα ιδιωτικά φαρμακεία, χορηγείται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων και υπάγεται στο νόμο 3816/10 χορηγούμενο δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους. Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα την Παρασκευή 17 Μάη, δέχτηκε έκκληση από ασθενή, που νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο να βρει το φάρμακο καθώς το νοσοκομείο δήλωσε ότι δεν το έχει.

Εκτός από την περίπτωση του αναφερόμενου φαρμάκου το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα δέχεται συνεχώς σωρεία καταγγελιών για μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων, που σημειώνονται σε όλα τα φαρμακεία των κρατικών νοσοκομείων και αφορούν όχι μόνο την περίπτωση των σπάνιων φαρμάκων αλλά και συνήθη φάρμακα ευρείας χρήσης. Γέροντες, ανάπηροι, άρρωστοι, άνθρωποι ανήμποροι και με ποικίλα προβλήματα κίνησης, οι οποίοι έχουν βιβλιάρια Πρόνοιας, εξαναγκάζονται να ξεθεώνονται στις γύρες, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, να υποβάλλονται σε έξοδα μετακίνησης και τελικά να βρίσκονται με άδεια χέρια καταφεύγοντας τελικά στην όποια συνδρομή των κοινωνικών φαρμακείων επειδή το ΕΣΥ δεν διαθέτει προφανώς τα απαραίτητα κονδύλια και αδυνατεί να ικανοποιήσει τις βασικές φαρμακευτικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από αυτό, δεχόμαστε καταγγελίες πολιτών ότι σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζονται φαινόμενα κανιβαλισμού και ότι διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων αρνούνται να χορηγήσουν σε ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ασθενείς με καρκίνο ή άλλες σοβαρές παθήσεις, φάρμακα για την θεραπεία τους, επειδή αυτά έχουν υψηλό κόστος και τους ασκούνται από τις διοικήσεις ισχυρές πιέσεις για να αγοράσουν τα φάρμακα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΙ ή να ψάξουν τα βρούνε μέσω συγγενών ή με όποιους άλλους τρόπους!….

Θέτουμε αυτές τις απαράδεκτες καταστάσεις υπόψη των πολιτικών κομμάτων των βουλευτών και των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων στην Υγεία και τους καλούμε να παρέμβουν για να τερματισθεί αυτό το καθεστώς, που θέτει σε αυξημένους κινδύνους την υγεία και την ζωή χιλιάδων συμπολιτών μας.

Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα»

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης