Μέχρι τα στέκια των τοξικομανών στην Ομόνοια έφταναν τα «πλοκάμια» του κυκλώματος που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών ύστερα από μια εντυπωσιακή επιχείρηση, όπως φάνηκε και από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική αστυνομία.

Η έρευνα που έκαναν τα στελέχη της υπηρεσίας κατέγραψε πολλά πρόσωπα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία και ήταν γνωστοί ως τοξικομανείς που διακινούσαν καθημερινά τον «λευκό θάνατο» στις πιάτσες της Ομόνοιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα νήματα κινούσε ο φερόμενος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος φρόντιζε να μην αγγίζει το παράνομο εμπόρευμα. Άλλωστε και στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του στα νότια προάστια, δεν βρέθηκαν ναρκωτικά, παρά μόνο ποσότητα νοθευτικής ουσίας, η οποία χρησιμοποιείται, κατά κόρον, για να «σπάει» η καθαρή ηρωίνη και βέβαια να πολλαπλασιάζεται η ποσότητα που θα διακινηθεί.

Βασικός στόχος του κυκλώματος ήταν να καταφέρει να ελέγξει όλη τη διακίνηση στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι Αρχές. Όμως ο φερόμενος αρχηγός είχε χτίσει «τείχος προστασίας» γύρω του. «Τα ναρκωτικά τα είχε σε ένα κοντέινερ στο βιομηχανικό πάρκο Σχιστού, όπου για να το επισκεφτεί έπαιρνε πολλά μέτρα αυτοπροστασίας ώστε να είναι σχεδόν αδύνατο να συνδεθεί το εμπόρευμα με το πρόσωπό του και πάντα είχε μαζί του και άλλο πρόσωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, όλοι οι συλληφθέντες ήταν γνώριμοι της Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς έχουν απασχολήσει πολλές φορές σε σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, ο φερόμενος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης έχει κατηγορηθεί τρεις φορές κατά το παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και παρ’ όλα αυτά ήταν εκτός φυλακής. Ανάλογο βεβαρημένο ποινικό παρελθόν έχει και ένας από τους Έλληνες συλληφθέντες, ο οποίος διατηρούσε διαμέρισμα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και στην κατοχή του βρέθηκαν ποσότητες ηρωίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επόμενο βήμα στην έρευνα των στελεχών της Δίωξης Ναρκωτικών είναι να εξακριβώσουν αν το συγκεκριμένο κύκλωμα είχε σχέσεις με άλλα τα οποία έχουν εξαρθρωθεί στο πρόσφατο παρελθόν και αποτελούσε «παρακλάδι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης