Το αφήγημα του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, περί 87χρονου «εμπρηστή» που μάλιστα συνελήφθη «επ’ αυτοφώρω», συνεχίζει με ρεπορτάζ της η ΕΡΤ σε μια προσπάθεια παραπλάνησης των τηλεθεατών με παράνομο και δόλιο τρόπο που εμπίπτει σαφώς στις διατάξεις του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Στον ίδιο χορό και τα άλλα συστημικά μέσα ενημέρωσης, που παρά το ότι γνωρίζουν ότι ο 87χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία ενός 39χρονου συμπολίτη του, εντός της οικίας του, επιμένουν σε τίτλους και ρεπορτάζ για «αυτόφωρη σύλληψη» ακολουθώντας την γραμμή Κικίλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ΕΡΤ μάλιστα, στην πρωινή της εκπομπή με τίτλο «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» ενώ ο αστυνομικός συντάκτης Κώστας Παπαδόπουλος καθ’ ότι έμπειρος ήταν προσεκτικός στις διατυπώσεις για την υπόθεση του 87χρονου, την ώρα της αφήγησης του ρεπορτάζ η ΕΡΤ προέβαλλε πλάνα από μια μικρή φωτιά στην οποία επιχειρούσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Έτσι, και χωρίς την ένδειξη πλάνα αρχείου όπως είναι υποχρεωμένη από το νόμο να διευκρινίζει υπονοούνταν ότι η ενέργεια της πυροσβεστικής αφορούσε το σημείο που είχε βάλει φωτιά ο 87χρονος.

Θυμίζουμε το χθεσινό ρεπορτάζ της «Ζούγκλας» όπου σε επικοινωνία μας με την πυροσβεστική μας απάντησαν ότι δεν έκαναν καμία ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο της «Ζούγκλας» που παρουσιάσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ δεν υπάρχουν υπολείμματα φωτιάς, όπως δείχνουν τα πλάνα του ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Εντύπωση προξενεί το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, 20 ώρες μετά  το συμβάν, όπου ο ρεπόρτερ βρήκε στον τόπο του συμβάντος -όπως δείχνει στο ρεπορτάζ- ένα αυτοσχέδιο σύστημα που στην άκρη του έχει χαρτί, το οποίο μυρίζει βενζίνη και με το οποίο προσπάθησε  ο 87χρονος να βάλει φωτιά στην περιοχή.

 

Αυτό που παρουσιάζει ο ρεπόρτερ δεν αναφέρεται πουθενά στην δικογραφία ως πειστήριο, γεγονός που σημαίνει ότι ή ότι η αστυνομία δεν έκανε καλά την δουλειά της και δεν συνέλεξε το παραπάνω για να το συμπεριλάβει στη δικογραφία ως το πιο ισχυρό πειστήριο αφού το κρατούσε ο 87χρονος και θα έχει τα αποτυπώματά του ή το εύρημα αυτό δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Βέβαια, ο παρουσιαστής Νίκος Στραβελάκης επαναλαμβάνει για την αυτόφωρη σύλληψή του κομπάζοντας ότι αυτό το δήλωσε στο κανάλι το οποίο εργάζεται ο υπουργός.

Τα συστημικά ΜΜΕ βεβαίως δεν έχουν αποφασίσει αν το εύφλεκτο υλικό που χρησιμοποίησε ο 87χρονος ήταν βενζίνη η πετρέλαιο, διότι οι πληροφορίες από την αστυνομία μιλάνε για πετρέλαιο και το ρεπορτάζ κάποιων καναλιών μιλά για βενζίνη.

Επαναλαμβάνουμε, δεν γνωρίζουμε αν ο 87χρονος είναι εμπρηστής ή όχι η «Ζούγκλα» έχει δώσει δημοσιογραφικούς αγώνες για την αποκάλυψη αιτίων για πυρκαγιές, ώστε να αποκαλυφθεί πραγματικά η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, πρωτοστατώντας στην αυστηροποίηση των ποινών των εμπρηστών. Για την συγκεκριμένη όμως περίπτωση του 87χρονου θα αποφασίσει η ελληνική δικαιοσύνη, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης