Άγνωστες πτυχές της ανατριχιαστικής υπόθεσης του Κολωνού με θύμα την 12χρονη έρχονται στο φως μέσα  από το βούλευμα  του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη οι 26 πρώτοι κατηγορούμενοι. Ανάμεσά τους  ο Ηλίας Μίχος και η μητέρα του κοριτσιού.

Στο βούλευμα που αποκαλύπτει αποκλειστικά η «Ζούγκλα» περιγράφεται καρέ-καρέ η ασύλληπτη δράση του Ηλία Μίχου που αρχικά είχε ως εργαζόμενη στο κατάστημα που διατηρούσε στον Κολωνό τη μητέρα του κοριτσιού και όταν εκείνη αποχώρησε, απασχολούσε περιστασιακά τη 12χρονη βάζοντας μπροστά το σχέδιο του παρουσιάζοντας στην αρχή το προφίλ του  «καλού»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «καλοσυνάτη» στάση του Μίχου να συνδράμει  την οικογένεια της μητέρας  (παροχή πίστωσης, προσφορά εργασίας, χαρτζιλίκι στο παιδί, κεράσματα στα αδέρφια της αναψυκτικών, παγωτών κλπ) εκτιμήθηκε από αυτήν ως πηγάζουσα από φιλόπτωχα αισθήματα.

Με την «ανθρώπινη» και προστατευτική αυτή συμπεριφορά του ο Μίχος (ο οποίος δώρισε στη μικρή και κινητό τηλέφωνο Iphone) κέρδισε την εμπιστοσύνη τους.

Πλην όμως δεν άργησαν να φανούν οι πραγματικές προθέσεις του Μίχου για την 12χρονη. Μετά την πάροδο εβδομάδας περίπου  (πάντα τον Απρίλιο του 2022)  και ενόσω βρισκόταν στο κατάστημά του μόνος με το παιδί, που είχε μεταβεί εκεί για να καθαρίσει, το οδήγησε  στην αποθήκη με την πρόφαση να «πάρουν κάποια χαρτιά και να συμμαζέψουν. Εκεί της επιτέθηκε σεξουαλικά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή ήταν η πρώτη επίθεση στο παιδί. Ο Μίχος σύμφωνα πλέον με το βούλευμα  στην επόμενη επίσκεψη της μικρής στο μαγαζί του δεν παρέμεινε μόνο  στο επίπεδο των «χειροποίητων» γενετήσιων πράξεων  αλλά  με την απειλή  ότι θα σκοτώσει την ίδια, την οικογένειά της και ότι θα διαδώσει στην γειτονιά προς διασυρμό της ότι εκείνη τον επιθυμεί ερωτικά και με την απειλητική επίδειξη σε αυτή  όπλων (πιστολιών και μαχαιριών)  κατάφερε να κάμψει την αντίστασή της  και να την εξαναγκάσει  να ανεχθεί την σε βάρος της τέλεση τη φορά αυτή κατά φύση συνουσίας.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά ξεκινά το μαρτύριο του κοριτσιού με τον Μίχο να στέλνει ακόμα και μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου  απαιτώντας μάλιστα  ανάλογες απαντήσεις σε πρόστυχο ύφος αλλά και γυμνές φωτογραφίες.

«Τελούσε σε καθεστώς τρόμου και ανησυχίας η μικρή υποκύπτοντας στις εκβιαστικές απαιτήσεις του»,  αναφέρουν οι δικαστές.

«Σχέδιο εκμετάλλευσης της 12χρονης»

Ο Μίχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο  δεν περιορίστηκε μόνο στην βίαιη ικανοποίηση των ατομικών του σεξουαλικών ορέξεων αλλά «απεργάστηκε σχέδιο εκμετάλλευσης  της 12χρονης προς ίδιον οικονομικό του όφελος με την εξώθηση στην πορνεία και την άντληση εσόδων από την παροχή των ερωτικών της υπηρεσιών προς τρίτους έναντι αμοιβής».

Αρχικά χρησιμοποίησε την εφαρμογή BLINDCHAT.GR  με δύο τηλεφωνικούς αριθμούς  που ανήκαν στην ανήλικη. Στο προφίλ που δημιούργησε, μπορούσε δε να συνδέεται και  με τις δικές του τηλεφωνικές συσκευές ενώ την ίδια εφαρμογή είχε εγκαταστήσει και στο κινητό τηλέφωνο της 12χρονης.

Εκεί την εμφάνιζε (παριστάνοντας την ίδια ) ως ηλικίας 16-17 ετών  και διαθέσιμη προς ερωτική συνεύρεση  με αντίτιμο 50-70 ευρώ και με τόπο συνάντησης  το σταθμό του μετρό στα Σεπόλια. Ανέφερε δε και συνοπτική περιγραφή της εμφάνισής της .

«Αφού εντόπιζε σε αυτήν άτομα που ενδιαφερόταν να συνευρεθούν με την ανήλικη συνέχιζε την επικοινωνία  μαζί τους μέσω VIBER και WHATS APP. Έστελνε στους υποψήφιους πελάτες τα ερωτικού περιεχομένου βίντεο και τις γυμνές φωτογραφίες της 12χρονης προς διαφήμιση του «εμπορεύματος» του. Στη συνέχεια κανόνιζε  τη συνάντηση της μικρής με τον πελάτη.

«Για την κάμψη των αντιρρήσεων  και την ενασχόλησή της με την πορνεία ο Μίχος μετήλθε τις ίδιες απειλές κατά της ζωής και της σωματικής της ακεραιότητας εκμεταλλευόμενος παράλληλα την ευάλωτη θέση της λόγω της πενίας της οικογένειάς της, της έλλειψης εποπτείας της από τους γονείς της και τη διαρκή πίεση που της ασκούνταν από τη μητέρα της  για την εξεύρεση χρημάτων.

Συχνότατα μάλιστα τα «ραντεβού» αυτά με σκοπό την τέρψη της ακολασίας των «πελατών»  πραγματοποιούνταν νυχτερινές ώρες, ακόμη και προχωρημένες, χωρίς οι γονείς της 12χρονης Ειρήνης να θορυβούνται για την απουσία της και τους κινδύνους που την απειλούσαν.

 «Την εξέδιδε σε οίκο ανοχής»

Ο Ηλίας Μίχος εξέδιδε την 12χρονη  και σε οίκο ανοχής -τουλάχιστον 5 φορές την περιοχή του Κεραμεικού  με τους δικαστές να αναφέρουν:

«Στις επισκέψεις του εκεί, το κορίτσι υποδεχόταν και συνευρισκόταν με 5 άγνωστους άνδρες κάθε φορά τη συνάντηση με τους οποίους είχε εκ των προτέρων διευθετήσει  ο εκμεταλλευτής του. Αφού προηγουμένως είχε και ο ίδιος συνευρεθεί μαζί του στον ίδιο χώρο.

Τούτο δε συνέβαινε κατά το χρόνο που μετέβαινε αυτό προς εργασία στο κατάστημα του Μίχου και οι οικείοι του θεωρούσαν ότι βρίσκεται εκεί. Είναι προφανές ότι η όλη μεθόδευση του Μίχου για την εξώθηση της απροστάτευτης εργαζόμενης στην επιχείρησή του ανήλικης  στην πορνεία κατέτεινε στον προσπορισμό εισοδήματος από τον ίδιο με πηγή τα ανήθικα έσοδα που προέρχονταν από την εκμετάλλευσή της».

Στο βούλευμα αναφέρεται επίσης ότι «η 12χρονη κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Απριλίου -Αυγούστου 2022 υποχρεώθηκε να συναντήσει στα πλαίσια της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και της χρήσης της από το Μίχο και τρίτους ως «σκεύος ηδονής».

Βαρύ το κατηγορητήριο για τη μητέρα

Παράλληλα, με μία ακόμη κατηγορία – αυτή της διακεκριμένης πορνογραφίας – παραπέμπεται να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η Χ.Β., η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, που βρίσκεται ήδη προσωρινά κρατούμενη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Οι δικαστές έκριναν από τα στοιχεία της υπόθεσης ότι η μητέρα γνώριζε και ζητούσε επιτακτικά χρήματα από την 12χρονη, ενώ έστελνε γυμνές φωτογραφίες, αλλά όπως αποκαλύπτει η «Ζούγκλα» και βίντεο. Επίσης, όπως αναφέρεται, την προέτρεπε να αποτυπώνει γυμνό το σώμα της στην κάμερα του κινητού της τηλεφώνου με έναν από τους κατηγορούμενους, τον Γ.Κ., να την παρακολουθεί από την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου.

«Ο Γ.Κ. πλήρωσε για τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις αναπαραστάσεις με δύο ηλεκτρονικές καταθέσεις – 25 ευρώ στη 1.08.2022 και άλλα 25 ευρώ στις 5.08.2022 –», αναφέρουν οι δικαστές, οι οποίοι σε αυτό το σημείο διαφοροποιήθηκαν από την εισαγγελική πρόταση που έλεγε να μην κατηγορηθεί η μητέρα για το συγκεκριμένο αδίκημα. Τα όσα αναφέρουν οι δικαστές για τη δράση της μητέρας προκαλούν ανατριχίλα:

«Στην Αθήνα κατά τον μήνα Αύγουστο του έτους 2022, ενεργώντας με πρόθεση και με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, διέθεσε με οποιονδήποτε τρόπο υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων, η δε παραγωγή του υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του. Συγκεκριμένα, στον άνω τόπο και χρόνο διέθεσε μέσω μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο της ανήλικης κόρης της στο κινητό τηλέφωνο του Γ.Κ. άγνωστο αριθμό εγγράφων (φωτογραφιών) που σχετίζονται με αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων ήτοι με πραγματικές αποτυπώσεις σε ηλεκτρονικό φορέα του γυμνού σώματος της ανήλικης, καθώς και βίντεο της ιδίας όπου αναπαρίσταντο πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα κατά τρόπο που προδήλως προκαλούν γενετήσια διέγερση, τα οποία (βίντεο και φωτογραφίες) η ίδια η ανήλικη παρήγαγε κατόπιν προτροπής της».

Στο σκεπτικό του βουλεύματος αναφέρεται επίσης ότι: «Η μητέρα διέθεσε μέσω μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο της κόρης της στο κινητό τηλέφωνο του Π.Μ. άγνωστο αριθμό φωτογραφιών που σχετίζονται με αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων. Για τις φωτογραφίες αυτές, ο Π.Μ. κατέβαλε ως αμοιβή τα ποσά των 40, 20, 30 και 50 ευρώ τον Αύγουστο του 2022».

Για τους δικαστές, η μητέρα έχει συγκεκριμένο ρόλο σε αυτή τη σοκαριστική υπόθεση:

«Κατά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του έτους 2022, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων υπέθαλψε και διευκόλυνε στην πορνεία ανήλικο νεότερο των 15 ετών, με την προσφορά και υπόσχεση πληρωμής χρημάτων.

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη μολονότι είχε αντιληφθεί την επίδοση της τελευταίας στην πορνεία -παρά το νεαρότερο της ηλικίας της – υπέθαλψε και διευκόλυνε τη δραστηριότητα αυτή, δημιουργώντας με πράξεις και παραλείψεις τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχισή της. Ήτοι με συνεχείς ευθείες προτροπές και επίμονες και επιτακτικές απαιτήσεις ανεύρεσης από αυτή χρημάτων για την καθημερινή διαβίωση της ίδιας της κατηγορουμένης και της οικογενείας χωρίς να ενδιαφέρεται και να ελέγχει την προέλευσή τους.

Περαιτέρω με το να αδιαφορεί για την απουσία της 12χρονης κόρης της για μεγάλο χρονικό διάστημα από την οικία της και να επιτρέπει τις επαφές που η τελευταία διατηρούσε (με ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των εφαρμογών Viber, What’s App, Blindchat ή του κινητού της τηλεφώνου) με άγνωστους άνδρες, με σκοπό την ερωτική συνεύρεση μαζί τους ή την αποστολή σε αυτούς οπτικού υλικού παιδικής πορνογραφίας με απεικονίσεις της ίδιας έναντι αμοιβής, την οποία και παρέδιδε μετά την είσπραξη της στην εν λόγω κατηγορουμένη ή πιστωνόταν απευθείας με το ποσόν αυτής υποδειχθείς από την παθούσα προς αυτούς τραπεζικός λογαριασμός της στην Τράπεζα…».

Στο βούλευμα γίνεται ονομαστική αναφορά σε κατηγορούμενους που ήταν σε γνώση της μητέρας:

«Την προέτρεψε και τη διευκόλυνε να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους άνδρες, κάποιοι εκ των οποίων είναι ο Α.Λ., με τον οποίο συνευρέθηκε ερωτικά τουλάχιστον μία φορά στις 10.7.2022, ο Ι.Σ., με τον οποίο συνευρέθηκε ερωτικά στις 27.07.2022 , ο Ε.Κ., με τον οποίο συνευρέθηκε ερωτικά δύο με τρεις φορές, ο Σ.Α., με τον οποίο συνευρέθηκε ερωτικά στις 4.07.2022, ο Α.Μ., καθώς και έτεροι άγνωστοι χρήστες της εφαρμογής BLINDCHAT, με κωδικούς 31….., 33….., 79……, 33…., 33……, με τους οποίους η ανήλικη αντάλλαξε ηλεκτρονικά μηνύματα με σκοπό την ερωτική συνεύρεση έναντι αμοιβής, αλλά τελικά δεν συναντήθηκε μαζί τους ή και έτεροι άγνωστοι άνδρες μέσω εφαρμογών ή του κινητού της τηλεφώνου να συνευρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής που ανερχόταν περίπου στο ποσό των 50 ευρώ, αμέσως δε της παρέδιδε το σύνολο των χρημάτων που της έδιναν, ενώ στην περίπτωση της ερωτικής συνεύρεσης με τον Α.Λ. συνεννοήθηκε η ανήλικη κατόπιν προτροπής της να πιστωθεί με το ποσό της αμοιβής της ο τραπεζικός της λογαριασμός με αριθμό GR……»

«Φθηνά την έβγαλες…»

Η μητέρα, σύμφωνα με το βούλευμα, είχε μη αναμενόμενη αντίδραση μόλις έμαθε για τη δράση του Μίχου.

«Με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος στις 3.09.2022 απέστειλε στον Ηλία Μίχο μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο μέσω Viber με το εξής περιεχόμενο: “Θα μου δώσεις 100 ευρώ σήμερα, γιατί αλλιώς θα μάθουν όλοι στην πλατεία και ο Τηλέμαχος τι έχεις κάνει”, υπονοώντας ότι θα μάθουν όλοι οι γείτονες ότι ο ως άνω αποδέκτης του μηνύματος είχε ερωτικές επαφές με την κόρη της και τον εξανάγκασε να της καταβάλλει το ποσό των 100 ευρώ, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό ισόποση ζημία στην περιουσία του. Στη συνέχεια εξανάγκασε τη σύζυγό του να της καταβάλλει το ποσό των 200 ευρώ και στις 7.10.2022 απέστειλε στο Μίχο μήνυμα: “Θα πας 150 ευρώ πάλι σε φάκελο στο φαρμακείο απέναντι από τον φούρνο του Θ. και θα πεις όπως χθες για την Χ. Αυτά είναι τα τελευταία που ζητάω και φτηνά την έβγαλες με 450 ευρώ για να μην καταγγείλω, πολύ φτηνά».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης