Μια «ανάσα» στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης θα δώσουν, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι 75 αστυνομικοί που θα στελεχώσουν τις υπηρεσίες Τροχαίας της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά την ολοκλήρωση συσκέψεων στο Μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, είπε ότι «κάναμε μεγάλες προσπάθειες τις τελευταίες μέρες και επαναφέρουμε προσωπικό, από διάφορες υπηρεσίες, στον δρόμο, στις μάχιμες υπηρεσίες, που είναι υπεύθυνες για την καταπολέμηση του εγκλήματος. Αυτές τις υπηρεσίες, οι οποίες είναι κοντά στους πολίτες, στις γειτονιές τους, στα παιδιά τους που παίζουν στις παιδικές χαρές, στις πλατείες και στους χώρους άθλησης, αυτές οι οποίες περιπολούν στο κέντρο και στην περιφέρεια της πόλης… Φέραμε 225 άτομα, μέσα σε λίγες μέρες, στις μάχιμες υπηρεσίες. Εξ’ αυτών 75 θα στελεχώσουν την Τροχαία της Θεσσαλονίκης. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην Θεσσαλονίκη έχουμε το πρόβλημα με το fly over και το κυκλοφοριακό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας. «Έχουμε δημιουργήσει δυο Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας στη Θεσσαλονίκη, θα φτιάξουμε και ένα τρίτο, ενώ, ταυτόχρονα βελτιώνουμε σημαντικά τις υποδομές, το προσωπικό, με την περαιτέρω εκπαίδευσή του, αλλά και τη δυνατότητα γρήγορης καταγγελίας από την πλευρά των πολιτών».

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης μαζί με τον Υπαρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο Πασχάλη Συριτούδη, συμφώνησαν ότι επιπλέον 150 αστυνομικοί, θα στελεχώσουν τις ομάδες της ΟΠΚΕ και της «ΔΡΑΣΗ», ώστε να αυξηθούν οι περιπολίες, τόσο με ομάδες ήπιας αστυνόμευσης, όσο και με ομάδες πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης