Από το σκάφος «Περσεφόνη» εκτοξεύτηκαν, σύμφωνα με καταθέσεις στο Λιμενικό, τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν φωτιά στην Ύδρα. Το εν λόγω τουριστικό σκάφος είχε νοικιαστεί κατα πληροφορίες από 17 υπηκόους Καζακστάν. H θαλαμηγός κατέπλευσε στην μαρίνα της Βουλιαγμένης όπου την περίμενε το Λιμενικό και οι επιβάτες της αυτήν την ώρα έχουν οδηγηθεί για κατάθεση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος υπέδειξε με καταγγελία του στο Λιμεναρχείο της Ύδρας καπετάνιος παραπλέοντος πλοίου το βράδυ της Παρασκευής. Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η Πυροσβεστική. Ωστόσο σήμερα, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής ζήτησε από το Λιμεναρχείο της Ύδρας να αιτηθεί από τον συγκεκριμένο καπετάνιο να δώσει αναλυτική κατάθεση για το τι ακριβώς είδε να γίνεται το βράδυ της Παρασκευής και το πώς ξέσπασε η φωτιά στο μοναδικό πευκοδάσος του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Οργή στην Ύδρα για τους ασυνείδητους που προκάλεσαν την πυρκαγιά

Την αγανάκτησή του εξέφρασε, το Σάββατο (22/06), ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, για τη φωτιά που ξέσπασε στο νησί, το βράδυ της Παρασκευής (21/06), στο πευκοδάσος. Μάλιστα, ο ίδιος επικαλέστηκε δημοσίευμα που θέλει την πυρκαγιά να προκλήθηκε από βεγγαλικά που εκτοξεύθηκαν από μία θαλαμηγό.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ύδρας ανέφερε: «Εμείς ειδοποιηθήκαμε γύρω στις 22:40 και, μάλιστα, μας ειδοποίησαν οι γείτονές μας, οι Σπετσιώτες, γιατί εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην άκρη του νησιού, στη “μύτη” όπως λέμε που βλέπει προς τις Σπέτσες. Εμείς από την πόλη της Ύδρας δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Κάναμε αυτό που έπρεπε, ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική, το αστυνομικό τμήμα, το εθελοντικό πυροσβεστικό κλιμάκιο Ύδρας που από την πρώτη στιγμή έσπευσε στην περιοχή – μια δύσβατη περιοχή. Μάλιστα, μας έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση θα έλεγα δημοσίευμα ότι η φωτιά ξεκίνησε από φωτοβολίδα που εκτοξεύθηκε ή πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν από θαλαμηγό. Πραγματικά, μεγάλη αγανάκτηση. Την υπόθεση θα αναλάβουν οι αρμόδιες Αρχές, αλλά υπάρχει αυτό το δημοσίευμα που εμάς μας έχει προκαλέσει αγανάκτηση, γιατί στην περιοχή που εκδηλώθηκε [σ.σ. η φωτιά], δεν είναι οργανωμένη παραλία δίπλα, ούτε τίποτα».

Ο Γιώργος Κουκουδάκης, επίσης, σημείωσε: «Έχει οριοθετηθεί η φωτιά, ευτυχώς δεν πέρασε στο πυκνό πευκοδάσος που υπάρχει στην περιοχή, για την ώρα τουλάχιστον, ελπίζω να μην δυναμώσει ο αέρας. Σε συνεργασία με τους νομικούς του δήμου, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση. […] Αν ισχύει αυτό, είναι κάτι που με θλίβει ιδιαίτερα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης