Ανακοίνωση αναφορικά με το «ξεπάγωμα» των προσλήψεων στα σώματα ασφαλείας 24 συγγενών ενστόλων που έπεσαν ηρωικά εν ώρα καθήκοντος εξέδωσε το σωματείο των ειδικών φρουρών.

Σε αυτή κάνει λόγο για δικαίωση της επίπονης και ανυποχώρητης προσπάθειάς του, για εξαίρεση από την αναστολή προσλήψεων των συγγενών θανόντων ή παθόντων αστυνομικών κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μεθοδική και τεκμηριωμένη με νομικά και κοινωνικά επιχειρήματα προσπάθειά μας απέναντι στα συναρμόδια υπουργεία, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά περισσότερο η επιμονή μας στην ικανοποίηση ενός αιτήματος που ακουμπούσε τις ψυχές όλων των αστυνομικών αλλά και των υπόλοιπων πολιτών της χώρας μας, απέδωσε την απόφαση Κατανομής Προσωπικού στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Υπουργού κ. Νίκου Δένδια» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πράγματι, οι προσπάθειες του σωματείου των φρουρών για να «ξεπαγώσουν» οι προσλήψεις συγγενών αστυνομικών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος ήταν, σύμφωνα με επιστολές που έχουν αποσταλεί τόσο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και στην ηγεσία της αστυνομίας, πολλές και διαρκείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πεσόντες είναι η ψυχή της αστυνομίας»

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του σωματείου των ειδικών φρουρών, κ. Βασίλη Ντούμα, ο οποίος ανέφερε ότι η Πολιτεία έχει χρέος να προστατεύει τις οικογένειες των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία.

«Οι νεκροί αστυνομικοί είναι η ψυχή της αστυνομίας και των συναδέλφων αστυνομικών για τους οποίους η Πολιτεία είχε χρέος να προστατέψει τις οικογένειές τους, γεγονός που, παρότι με καθυστέρηση και πολλές πιέσεις μας, έπραξε» σημείωσε.

Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης