Τρία κρούσματα κορωνοϊού ανιχνεύτηκαν στο πλοίο Διονύσιος Σολωμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα τεστ διενεργήθηκαν στις 11 Οκτωβρίου στον Πειραιά.

Στις 12 Οκτωβρίου και ενώ το Διονύσιος Σολωμός ταξίδευε με προορισμό τη Σαντορίνη, επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού. Πρόκειται για έναν μηχανικό ο οποίος καθότι είχε πυρετό στις 10 Οκτωβρίου δεν επιβιβάστηκε στο καράβι και επέστρεψε στο σπίτι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο κρούσμα είναι ένας δόκιμος μηχανικός με ήπια συμπτώματα του ανωτέρου αναπνευστικού, που απομονώθηκε σε καμπίνα και το τρίτο ένας θαλαμηπόλος που ήταν στενή επαφή του δόκιμου μηχανικού.

Ακολουθήθηκε διαδικασία ιχνηλάτησης από την οποία δεν πρόεκυψαν στενές επαφές με επιβάτες. Αποβιβάστηκαν όλοι και το πλοίο έλαβε εντολή να επιστρέψει σήμερα, Τρίτη, στις 18.00 στον Πειραιά από τη Σαντορίνη άδειο, ώστε να διενεργηθεί τεστ σε όλους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Οκτωβρίου όλο το πλήρωμα, αποτελούμενο από 43 μέλη, υποβλήθηκε σε ράπιντ τεστ και είχαν βγει όλοι αρνητικοί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία προχώρησε σε σχετική ανακοίνωση αναφέροντας: «Η εταιρεία μας έχοντας εφαρμόσει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και πρόληψης σχετικά με τον COVID-19, με στόχο την διασφάλιση της υγείας του επιβατικού κοινού και των πληρωμάτων των πλοίων της, προέβη σήμερα 12/10/2020 σε επαναληπτικά τεστ του ιού. Κατά τη διάρκεια του πλού από το λιμάνι του Πειραιά προς τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων και ειδικότερα κατά τη διάρκεια του πλού από την Κύθνο προς τη Σέριφο ενημερωθήκαμε ότι 3 μέλη του πληρώματος του πλοίου μας Ε/Γ – Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” είναι θετικά στον ιό. Λόγω της ειδικότητάς τους δεν έχουν έρθει σε επαφή με το επιβατικό κοινό. Μετά από αυτό, ενημερώθηκε η Λιμενική αρχή Σερίφου, ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Επετράπη η συνέχιση του πλου για ολοκλήρωση του δρομολογίου με αποβίβαση όλων των επιβατών που είναι στο πλοίο και με την προϋπόθεση της μη επιβίβασης νέων επιβατών έως και την ολοκλήρωση του δρομολογίου στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και θα διενεργηθεί εκ νέου έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος και εκ νέου απολύμανση σε όλους τους χώρους του πλοίου.Τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού και για οποιαδήποτε εξέλιξη στο συμβάν σε συνάρτηση με την συνέχιση εκτέλεσης των δρομολογίων του πλοίου θα σας ενημερώσουμε με νεώτερο δελτίο τύπου.

Με τιμή,
ΖΑΝTE FERRIES – A.N.M.E.Z. A.E.»

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης