Τρισάγιο στη μνήμη της νεαρής αστυνομικού, Χαρούλας Κανέλλου, που τον περασμένο Ιούλιο έχασε την ζωή της εν ώρα υπηρεσίας στη λεωφόρο Αλίμου τελέστηκε χθες το πρωί από φίλους και συναδέλφους.

Η 26χρονη αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή. «Επικίνδυνο και στρεσογόνο το λειτούργημα του αστυνομικού, αδιάψευστος μάρτυρας γι’ αυτό, η τραγική απώλεια της Χαράς. Από αυτό το μέρος μνήμης της συναδέλφου μας, δεν θα πω περισσότερα για τον αγώνα μας, εύχομαι όμως και με αφορμή τη νέα χρονιά, το 2023, να πετύχουμε επιτέλους τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας μας. Αυτός είναι ο βασικότερος μας στόχος» έγραψε ο Προέδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο εκκλησάκι που έχει στηθεί στη μνήμη της άφησαν λίγα λουλούδια ενώ οι περαστικοί πίστευαν ότι ήταν για κάποιο θύμα τροχαίου, χωρίς να γνωρίζουν «Αυτό το εκκλησάκι, όμως, που το συναντάμε παντού μέσα σε πόλεις, σε χωριά και στην ύπαιθρο χώρα, εδώ στη λεωφόρο Αλίμου έχει μια ξεχωριστή σημασία. Τοποθετήθηκε για τη συνάδελφό μας που μπήκε στην Ελληνική Αστυνομία με όνειρα και ελπίδες και που δυστυχώς ούτε και η ίδια μπορούσε να φανταστεί αυτή τη μοιραία για τη ζωή της εξέλιξη» κατέληξε στη δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. 

Αναλυτικά το κείμενο που κοινοποίησε η Ε.Α.Υ. Νοτιανατολικής Αττικής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, την Κυριακή 22/01/2023 και ώρα 11:00, σε κλίμα κατάνυξης και σεβασμού, τελέστηκε τρισάγιο στο εικονοστάσι του Προφήτη Ηλία επί της Λεωφόρου Αλίμου αρ. 39 στον Άλιμο, το οποίο τοποθετήθηκε σε συνεννόηση με το Δήμο Αλίμου και είναι αφιερωμένο στη μνήμη της συναδέλφου μας Χαρίκλειας Κανέλλου, η οποία ξημερώματα της Τετάρτης 20/07/2022 έχασε τη ζωή της αιφνιδίως κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο εν λόγω σημείο, αφού είχε προηγηθεί καταδίωξη.

Αρκετοί προσκεκλημένοι παρευρέθηκαν στο τρισάγιο, το οποίο τέλεσε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Α/Β΄ Πανοσιολογιώτατος κ. Αλέξιος Κουρτέσης, τιμώντας την μνήμη της εκλιπούσας συναδέλφου, αλλά και την οικογένεια αυτής.

Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Σκούμα, εκπροσώπησε o Προϊστάμενος Επιτελείου Αντιστράτηγος κ. Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκπροσώπησε, ο Πρόεδρός της κ. Γρηγόριος Γερακαράκος.

Παρευρέθησαν: ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Κανέλλος, ο Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Σπανουδάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Υγειονομικού Υποστράτηγος κ. Αθανάσιος Μπαδέκας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Δάβαλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής Ταξίαρχος κ. Άγγελος Παπαγγελής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μιχαηλίδης.

Από τη Δημοτική αρχή του Δήμου Αλίμου το «παρών» έδωσαν: o Δήμαρχος κ. Ανδρέας Κονδύλης, ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας και εποπτείας λειτουργίας του Θ.Ο.Π.Α.Α. και των χώρων άθλησης του Δήμου. κ. Νίκος Αλβανός και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ. Χρυσόστομος (Τόμης) Αγγελόπουλος, το μέλος του Δ.Σ. του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου και του Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλίμου κ. Ιωάννης Βεργής, ο κ. Νίκος Παπανικολάου και το Τακτικό Μέλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλίμου κ. Ελευθέριος Λίλης.

Από τον πολιτικό χώρο εκπροσώπησαν τη Νέα Δημοκρατία οι βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, κ. Γιάννης Καλλιάνος και κ. Βασίλης Σπανάκης, το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο κ. Γιάννης Μουζάλας, το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παύλος Χρηστίδης.

Επίσης, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποστράτων Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής «Άγιος Αρτέμιος» κ. Δημήτριος Μπουλούκος και ο εκπρόσωπος της UNESCO Νοτίων Προαστίων κ. Αντώνιος Γλύκας.

Κλείνοντας, ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, στον Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Αλίμου – Αξιωματικό ε.α. κ. Χρυσόστομο (Τόμη) Αγγελόπουλο και στον ιδιοκτήτη της καφετέριας “Loft” στον Άλιμο κ. Αντώνη Κουμπανά, για την πολύτιμη συμβολή τους στην τέλεση του σημερινού τρισάγιου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης