Ο 34χρονος αστυνομικός με αρχικά  Κ.Μ άλλαξε όνομα, εμφανιζόταν ως οικονομολόγος -δικηγόρος και No2 σε εταιρεία που ρύθμιζε οφειλές με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, εξαπατούσε πολίτες όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- με το αζημίωτο φυσικά-και όλα αυτά  ενώ υποτίθεται ότι βρισκόταν σε υπηρεσία με δίκυκλο πέριξ του Μαξίμου .

Οι συνάδελφοι του στο Εσωτερικών Υποθέσεων τον παρακολουθούσαν μήνες. Στις 17 Νοεμβρίου του «πέρασαν χειροπέδες» και μάλιστα σε ώρα που τυπικά θα έπρεπε με την υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα του να κάνει περιπολία  γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου. Το ωράριο του ήταν 06:00 -12 :00 με καθήκοντα όπως αναφέρεται “εποχούμενη περιπολία με δίκυκλο” μόνο που εκείνος  μέχρι τις 11 :00 ήταν  στην εταιρεία και τηλεφωνούσε σε υποψήφιους πελάτες .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αστυνομικός οδηγείται αύριο μαζί με έναν 53χρονο στον ανακριτή. Αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης, της Παράβασης Καθήκοντος και Απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση . 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες  εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος σε εταιρείες για εξωδικαστικό διακανονισμό οφειλών. Στην πρώτη γυναίκα που τον κατήγγειλε  ανέφερε διαφορετικό επώνυμο από το πραγματικό του, δήλωσε ότι είναι δικηγόρος – οικονομολόγος. Αρχικά της ζήτησε 6.500 ευρώ και όταν η γυναίκα αρνήθηκε, έκανε “σκόντο” και έριξε το ποσό στις 4.500  ευρώ .

Μία εργαζόμενη στην εταιρεία η οποία πια έχει αποχωρήσει αποκάλυψε στους αστυνομικούς το ρόλο του συναδέλφου τους στην καταγγελλόμενη απάτη. Εκείνος ήταν που  εξυπηρετούσε τηλεφωνικά τους πελάτες, ενώ η αμοιβή του γινόταν με ποσοστά ανάλογα με τις αιτήσεις των  πελατών που προχωρούν σε καταβολή προκαταβολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους υποψήφιους πελάτες για να τους πείσει έλεγε ότι εκπροσωπεί εταιρεία με έδρα το Μόναχο. Όταν δε οι πελάτες καταλάβαιναν την απάτη ότι μαζί με τον 53χρονο  προχωρούσαν μονομερώς σε λύση της σύμβασης που είχαν συνάψει  με διάφορες δικαιολογίες παρακρατώντας όμως τα χρήματα  που είχαν πάρει .

 “Βγάζω χιλιάρικα”

Ο αστυνομικός αγνοώντας ότι οι συνάδελφοί του τον παρακολουθούν μιλούσε ανοιχτά στα τηλέφωνα .

“Βγάζω χιλιάρικα” είπε σε συνομιλητή  του στις 31.10.23, ενώ λίγες ημέρες μετά λέει :

«Τον προηγούμενο μήνα έκατσα, έκανα υπολογισμό πόσα έβγαλα μαζί με την Αστυνομία, έβγαλα τρία εφτακόσια πενήντα (3.750 ), ήταν ο καλύτερος μήνας».

Ένα από τα θύματά του κατέθεσε ότι  τον έπεισε να δώσει ως προκαταβολή 3.000 ευρώ για να μπει στον εξωδικαστικό μηχανισμό ενώ  για να πείσει τα θύματά του υποσχόταν υπηρεσίες …premium. Χαρακτηριστικός είναι ένας διάλογος στον οποίο ο αστυνομικός ακούγεται να λέει :

«Το facebook είναι γεμάτο αλλά επαγγελματίες είναι λίγοι.Εμείς είμαστε μία εταιρεία η οποία προσφέρουμε Premium υπηρεσίες.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης