Τραυματισμένη κουκουβάγια εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής 16/05 στην οδό Διονύσου στην ομώνυμη περιοχή της Αττικής.

Το εντυπωσιακό πτηνό φαινόταν ταλαιπωρημένο και έδειχνε πως δεν μπορούσε να πετάξει.

Video Αλέξης Σφαέλος:

Οι περίοικοι ευαισθητοποιήθηκαν και κάλεσαν αμέσως την φιλοζωϊκή οργάνωση ΑΝΙΜΑ, που το παρέλαβε για να το περιθάλψει και να το φροντίσει.

Με άνοιγμα φτερών μέχρι 2 μέτρα

Η Κουκουβάγια είναι νυκτόβιο αρπακτικό, με άνοιγμα φτερών που μπορεί να φτάσει και τα 2 μέτρα και ενδημεί συνήθως σε δάση και σε δεντροστοιχίες μέσα στις πόλεις.

Έχει οξύτατη όραση και μπορεί να εντοπίσει και την παραμικρότερη κίνηση αρκετά μέτρα μακριά. Έχει μεγάλο κεφάλι και εκπληκτικό πέταγμα, εντελώς αθόρυβο για να μην την αντιλαμβάνονται τα θηράματα την ώρα της επίθεσης.

Τρέφεται κυρίως με τρωκτικά, τα οποία προκαλούν μεγάλες ζημιές συνήθως στις αγροτικές καλλιέργειες.

Επίσης τρέφεται με μεγάλα έντομα όπως οι ακρίδες, με σαύρες, με μικρά πουλιά (νυχτερίδες) και νεαρά φίδια.

Από την αρχαιότητα θεωρείται σύμβολο της σοφίας και στις περισσότερες παραστάσεις η θεά Αθηνά εικονίζεται με κουκουβάγια στο πλευρό της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης