Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην περιοχή του Δομοκού, όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου πυκνή χιονόπτωση άρχισε να καλύπτει το οδόστρωμα από τα δίδυμα πρατήρια και πάνω. Μέχρι τις 4:00 τα ξημερώματα τα χιόνια έφτασαν πιο χαμηλά, λίγο πιο πάνω από το νοσοκομείο της Λαμίας.

Στις 7:00 το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε να χιονίζει ξανά και πιο έντονα τόσο στο δρόμο προς Δομοκό, όσο και προς Μπράλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο ελαφριά χιονόπτωση παρατηρήθηκε από τον Τυμφρηστό και πάνω, στον δρόμο προς Καρπενήσι.

Όπως είπε στο LamiaReport o Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, τα μηχανήματα της Περιφέρειας είναι στους δρόμους από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και καθαρίζουν το οδόστρωμα. Αυτή τη στιγμή η κυκλοφορία πραγματοποιείται κανονικά χωρίς αλυσίδες σε όλους τους παραπάνω οδικούς άξονες που χιονίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανένα πρόβλημα δεν παρατηρείται ούτε στην εθνική οδό μέχρι στιγμής, όμως οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες γιατί τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρξει επιδείνωση του καιρού.

Χιόνια έπεσαν επίσης και στα ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων, όπως το Καλαμάκι, η Δίβρη, το Ελευθεροχώρι, η Παύλιανη, το Δέλφινο, η Καστανιά, ο Πύργος και άλλα.

Η Πολίτικη Προστασία του Δήμου Λαμιέων είναι σε ετοιμότητα και όπως είπε στο LamiaReport ο αντιδήμαρχος Κώστας Ξεφλούδας μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα από το χιονιά.

Δείτε βίντεο από τη χιονόπτωση στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού μετά τα μεσάνυχτα:

 

Δείτε φωτογραφίες από το δρόμο προς Μπράλο λίγο μετά τις 9:00 του Σαββάτου.

Η κατάσταση προς τον Δομοκό είναι σαφώς καλύτερη. Δείτε φωτογραφίες από το πρωί του Σαββάτου.

Πηγή: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης