Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εξακολουθεί να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση το ανήλικο, 4 ετών, αγοράκι από τα Μέγαρα, το οποίο ξυλοφορτώθηκε από τον σύντροφο της μητέρας του.

Βέβαια, η κακοποίηση του αγοριού, όπως προκύπτει από δηλώσεις τόσο της μητέρας, όσο και της γιαγιάς του, ήταν συχνό φαινόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητέρα του παιδιού, η οποία κακοποιούνταν καιρό μαζί με τα παιδιά της από τον 25χρονο Ρομά, συγκλονίζει με την περιγραφή της. Υποστηρίζει πως ο 25χρονος με δόλο την έστειλε να πάρει τσιγάρα, ώστε να βρει το πεδίο «ελεύθερο». Η ίδια άφησε πίσω τα άλλα δύο της παιδιά, 11 και 10 ετών, τα οποία φυσικά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν αυτό που συνέβη.

Ο δράστης βρήκε την ευκαιρία και, όπως περιγράφει η μητέρα, έπιασε τον 4χρονο, τον σήκωσε ψηλά στον αέρα και τον πέταξε με δύναμη στο έδαφος.

Το ενημερωτικό σημείωμα του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ» και της 1ης ΥΠΕ Αττικής:

1. Γνωρίζεται ότι ανήλικος, άρρεν, (Χ.Ρ.), Ρομά, 4 ετών, την 10/01/2024 (17:30) διακομίσθηκε μέσω Σ/ΕΚΑΒ, από Γ.Ν. Θριάσιο στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α. «Π&Α ΚΥΡΙΑΚΟΥ», με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Στο Γ.Ν. Θριάσιο (Αρχική διακομιδή), διαπιστώθηκε επηρεασμένο επίπεδο συνείδησης και βαριά νευρολογική σημειολογία, διασωληνώθηκε αμέσως και υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο όπου η αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά και εγκεφαλικό οίδημα.

3. Εισήχθη αμέσως στη Μονάδα του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριακού», ετέθη σε αποιδηματική φαρμακευτική αγωγή και υπεβλήθη εκ νέου σε αξονική τομογραφία εγκεφάλου με σταθερά ευρήματα.

4. Βρίσκεται σε βαριά κρίσιμη κατάσταση και εμφανίζει πολλαπλές κακώσεις με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης