Το όνομα του chia και είναι μια τροφή που έχει κάνει την εμφάνισή της στα πιάτα μας τα τελευταία χρόνια, αποκτώντας όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς.

Δεν είναι όμως νέα ανακάλυψη μιας και οι σπόροι του φυτού chia, που ανήκει στην οικογένεια της μέντας και φυτεύεται στο κεντρικό και νότιο Μεξικό και τη Γουατεμάλα, έχουν υπάρξει για αιώνες τώρα δημοφιλής τροφή στη Λατινική Αμερική, ενώ για τους Αζτέκους ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής τους και θεωρούνταν πηγή ενέργειας και δύναμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε 4 λόγους που θα σας κάνουν να το εντάξετε στη διατροφή σας από σήμερα κιόλας:

Μειώνουν τη λιγούρα

Οι σπόροι chia παρέχουν απίστευτη αίσθηση πληρότητας και είναι εύκολοι στην πέψη, έτσι, θα σας συνιστούσα να καταναλώνατε τους σπόρους με το πρωινό σας, για να είστε χορτάτοι περισσότερο  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενυδάτωση

Εάν είστε από τα άτομα που δεν πεινούν συχνά νερό, τότε προσθέστε τα chia seed στην διατροφή σας, γιατί αυτά θα βοηθήσει το σώμα σας να μένει ενυδατωμένο. Μειώνουν τον πόνο στις αρθρώσεις. Τα chia seed περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι αντιφλεγμονώδη, με αποτέλεσμα να βοηθά στην καταπολέμηση του πόνου των αρθρώσεων.   

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης