Αγάπη και απιστία! Τι σχέση έχουν;

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015, 19:28
Αγάπη και απιστία! Τι σχέση έχουν;
 Ορκιζόμαστε αιώνια αγάπη, πίστη και αφοσίωση αλλά πόσο μπορούμε να τα τηρήσουμε όλα αυτά; Πόσο εύκολο είναι να μην καταπατήσουμε την εντολή «ου μοιχεύσεις»; Και αν τελοσπάντων υποκύψουμε στον πειρασμό αποτελεί αυτή μας η αδυναμία λόγο για αυτομαστίγωμα;

Όλα σε μια απιστία είναι σχετικά. Σίγουρα δεν είναι και η πιο αθώα πράξη ούτε το πιο ευχάριστο για το σύντροφο σας. Αλλά το να υποκύψει κανείς στην απιστία μπορεί να κρύβει μια σειρά αιτιών με ουσιαστική αναφορά στην ποιότητα της σχέσης αλλά και κάποιων άλλων με αφετηρία προσωπικά μας άλυτα προβλήματα.

Υπερήφανες για την απιστία που διαπράττουμε μάλλον δεν θα έπρεπε να αισθανόμαστε αλλά πριν ολισθήσουμε σε εύκολα συμπεράσματα ας το σκεφτούμε λίγο καλύτερα. Η ανάλυση - η όσο γίνεται πιο αντικειμενική - των αντιδράσεων και αποφάσεων μας μάς βοηθά να βελτιωνόμαστε και να αποφεύγουμε τα ίδια και τα ίδια λάθη.

Η πιο περίεργη μορφή απιστίας συντελείται όταν πραγματικά αγαπάμε το σύντροφο μας και είμαστε καλά μαζί του. Γιατί τότε αυτή η υποτιθέμενη κρίση που αφήνει την πόρτα ανοιχτή στο τρίτο πρόσωπο δεν υπάρχει. Άρα πώς μπαίνει αυτός ο ξένος; Από πού και γιατί; Μια αυστηρή θεωρία θέλει τους ίδιους μας τους εαυτούς την αφετηρία και την λύση όλων όσων μας απασχολούν .


*Χαμηλή αυτοπεποίθηση

Ακούγεται κοινότυπο αλλά όταν δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας εύκολα μπορούμε να νιώσουμε καλά στην πρώτη καλή κουβέντα ή να αναζητούμε συνεχώς την επιβεβαίωση ώστε να τονίζουμε έστω και παροδικά τον εγωισμό μας.

*Κολακεία

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που κάποιες γυναίκες δέχονται στενό μαρκάρισμα, επίμονο φλερτ από κάποιον αξιόλογο άνδρα. Η επιμονή τους αυτή τελικά πείθει την γυναίκα να υποκύψει στην γοητεία του.

*Απωθημένο

Αυτά τα περίεργα παιχνίδια της ζωής που φέρνουν συναντήσεις από τα παλιά με ανθρώπους που έχουμε αφήσει ανοιχτούς ερωτικούς λογαριασμούς. Ε, θα παρασυρθείς, πόσο να αντισταθείς η γυναίκα.

*Η κακιά η ώρα

Λίγο ποτό παραπάνω, λίγο οικειότητα παραπάνω και δεν αργεί να συμβεί το μοιραίο με το συνάδελφο που δουλεύεις μαζί του 12 ώρες την ημέρα.

*Το αναπάντεχο
Γνωρίζετε κάπου-κάπως ένα κούκλο που σας θέλει κολασμένα. Ε πώς να ξανααρνηθείς - αν και καλό είναι να αρνηθείς γιατί σε βλέπω να ξεμπλέκεις πολύ δύσκολα από τον κούκλο.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015, 19:31