Αν έχει περισσέψει φαγητό από αυτό που μαγειρέψατε χθες, υπάρχουν λύσεις για να μην κάνετε αυτό που θεωρείται ακόμη και σήμερα… αμαρτία, όπως έλεγαν οι γιαγιάδες μας. Μην το πετάξετε.

Μια μικρή μερίδα μαγειρεμένου φαγητού μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μιας ημέρας που δεν θα έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας να φτιάξετε κάτι άλλο. Σε αυτήν τη περίπτωση, βάζετε το φαγητό που περίσσεψε σε ένα τάπερ στο ψυγείο ή την κατάψυξη και το χρησιμοποιείτε, όποτε θελήσετε. Πρέπει να γνωρίζετε ότι, όταν το φαγητό φυλάσσεται στην κατάψυξη, πρέπει να ξεπαγώνεται αβίαστα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά να ζεσταίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια μικρή μερίδα από λαδερά ή όσπρια, λίγο κοτόπουλο ή ένα μπιφτέκι που περίσσεψαν μπορούν να λειτουργήσουν ως συμπλήρωμα στο βραδινό σας τραπέζι ή στη σαλάτα σας. Επιπλέον, μπορεί να είναι ένα μικρό γεύμα που θα πάρετε μαζί σας στη δουλειά.

Αν ανήκετε στη κατηγορία όσων δουλεύουν πολλές ώρες καθημερινά, θα μπορούσατε να μαγειρέψετε μια μεγάλη ποσότητα φαγητού, την οποία θα χωρίσετε σε ατομικές μερίδες που θα φυλάξετε στην κατάψυξη. Έτσι, έχετε γρήγορα έτοιμο φαγητό, για όποια ημέρα μέσα στην τρέχουσα αλλά και την επόμενη βδομάδα.

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε να παραγγείλετε απ’ έξω, όταν δεν θα έχετε χρόνο ή όρεξη για μαγείρεμα. Η λύση του γρήγορου και έτοιμου φαγητού είναι συνήθως η πιο εύκολη, όμως δεν πρέπει να μεταφράζεται πάντα ως fast food, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή οργάνωση και όχι… δικαιολογίες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης