Οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι οικονομικά για όλους μας και γι’ αυτό πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που επιτάσσουν πιο έξυπνες επιλογές που θα μας εξοικονομήσουν χρήματα και που ταυτόχρονα θα μας δώσουν λύση στο γνωστό ερώτημα: «Τι θα φάμε σήμερα;».

Και επειδή η οικονομία ξεκινά από την κουζίνα, οργανωθείτε και δεν θα το μετανιώσετε. Κάνοντας σωστό πρόγραμμα, θα κερδίσετε σε χρήμα, χωρίς να θυσιάσετε την ποιότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες προτάσεις από τις διαιτολόγους- διατροφολόγους, Τίνα Αντωνίου και Ελισάβετ Παρλαπάνη, που θα μας βάλουν στο «κλίμα» της ανακύκλωσης φαγητού.

1. Φτιάξτε πίτες με περισσεύματα από κρέας ή κοτόπουλο. Προσθέστε μυρωδικά, όπως σκόρδο, μαϊντανό, άνηθο, ρίγανη, και δημιουργήστε νέα πιάτα για την επόμενη ημέρα.

2. Τα κεφτεδάκια που περίσσεψαν, μπορούν να γίνουν μαζί με ντομάτα, μαρούλι και πιπεριά και στρογγυλό ψωμάκι ένα νόστιμο σνακ για το διάλειμμα στο σχολείο ή στη δουλειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

3. Με το ρύζι που περίσσεψε φτιάξτε μια «ρυζοσαλάτα», προσθέτοντας μυρωδικά, ντομάτα, πιπεριά, κομματάκια βραστής γαλοπούλας, καλαμπόκι ή αρακά.

4. Με τα βρασμένα λαχανικά ή τα λαχανικά που έχουν χάσει τη φρεσκάδα τους μπορείτε να φτιάξετε ζωμό λαχανικών, να τον διατηρήσετε σε παγοκύστες και να τον χρησιμοποιήσετε σε μελλοντικά φαγητά.

5. Φρούτα που έχουν αρχίσει να παραωριμάζουν μπορούν να γίνουν κομπόστες ή μαρμελάδες, βράζοντάς τα καλά και προσθέτοντας ζάχαρη.

6. Το μπουκάλι με το γάλα που πλησιάζει στην ημερομηνία λήξης του μπορεί να γίνει κρέμα ή ρυζόγαλο ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό που περιέχει κρέμα.

7. Στο χθεσινό ή προχθεσινό ψωμί που αρχίζει να μπαγιατεύει μπορείτε να του ρίξετε λίγο λάδι, λίγη ρίγανη και λίγο αλάτι και να το ψήσετε στην τοστιέρα.

Πηγή: MediDiatrofi.blogspot.com

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης