Απλοί τρόποι για να κάνετε τη σχέση σας καλύτερη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019, 11:19
Απλοί τρόποι για να κάνετε τη σχέση σας καλύτερη

Οι σχέσεις χρειάζονται συνεχείς προσπάθειες και από τις δύο πλευρές για να υπάρξει διάρκεια στον χρόνο.

Το κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και μοναδικό. Όμως, ναι, αν θέλεις να κάνεις τη σχέση σου καλύτερη στο πέρασμα του χρόνου, υπάρχουν χαρακτηριστικά που βοηθούν σε αυτό το αποτέλεσμα.
 

1) Αφιερώνουμε ποιοτικό χρόνο στη σχέση μας

Παράλληλα, επιδιώκουμε τον δικό μας ελεύθερο χρόνο. Ποιοτικός χρόνος σημαίνει αποσύνδεση από οτιδήποτε άλλο. Σταματάω να σκέφτομαι ή να κάνω κάτι άλλο και είμαι αφιερωμένη στη στιγμή που περνάω με τον σύντροφό μου. Σε αυτό θα βοηθήσει πολύ να καθορίσει μαζί το ζευγάρι κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες που θέλει να μοιράζεται μέσα στην εβδομάδα. Είναι σημαντικό ο κάθε σύντροφος να διατηρεί τις προσωπικές του συνήθειες και να εξελίσσει τα αγαπημένα του ενδιαφέροντα. Άλλωστε, ο σύντροφός μας μάς επέλεξε για όλα αυτά που ήμασταν και που μας έχουν καθορίσει πριν καν μας γνωρίσει.

2) Συστηνόμαστε από την αρχή

Αυτό σημαίνει πως δεν διατηρούμε τις προσδοκίες του πρώτου μήνα και κυρίως δεν ξεχνάμε να ρωτήσουμε τον σύντροφό μας τι έχει ανάγκη τη δεδομένη στιγμή. Οι άνθρωποι αλλάζουμε στο πέρασμα του χρόνου. Κάποιες ερωτήσεις που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν τη διαδικασία είναι οι εξής: «υπάρχει κάτι καινούργιο μέσα σου ως σκέψη ή χαρακτηριστικό που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μου;», «ποια άναγκή σου θεωρείς πως είναι προτεραιότητά σου να ικανοποιήσεις άμεσα;», «υπάρχει κάτι που σου άρεσε παλιότερα και πλέον δεν ισχύει;», «θέλεις να με ρωτήσεις ή να μάθεις κάτι για μένα που νιώθεις πως δεν ξέρεις καλά;». Να θυμάστε πως μία σχέση βασίζεται περισσότερο στις σωστές ερωτήσεις που θέτουμε στον σύντροφό μας, παρά στις απαντήσεις που δίνουμε. Ερωτήσεις που δείχνουν θαυμασμό, φροντίδα, σεβασμό, ειλικρίνεια και ασφάλεια.

Πηγή: govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2019, 12:22