Κάνετε γυμναστική, για να αποκτήσετε το σώμα που επιθυμείτε; Αν ναι, τότε σίγουρα δεν πρέπει να αμελήσετε τη διατροφή σας.

Ο στόχος σας, όπως επισημαίνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος Ασπασία Καλαμάρη, είναι να εξαφανίσετε το λίπος που κρύβει τους υπέροχους κοιλιακούς σας, διατηρώντας παράλληλα τη μυϊκή σας μάζα. Πώς θα γίνει αυτό; Συμβουλευτείτε τον γυμναστή σας, για να σας ετοιμάσει το κατάλληλο πρόγραμμα, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, και ξεκινήστε ένα πρόγραμμα διατροφής που θα σας οδηγήσει ακριβώς στον στόχο σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα διατροφής πρέπει να έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

• Αρκετά υγρά. Κατ’ ελάχιστο θα πρέπει να καταναλώνετε 3-4 λίτρα νερό ανά ημέρα, τα οποία θα εξασφαλίσουν την αναπλήρωση των υγρών του σώματός σας και την απώλεια λίπους. Αντί για νερό, μπορείτε να καταναλώσετε και αφεψήματα με διουρητικές ικανότητες (π.χ. μέντα, τσάι).

• Αλκοόλ. Απλώς ξεχάστε το! Το αλκοόλ δρα αντίστροφα από τον στόχο σας, ωθώντας το σώμα σας στην αποθήκευση λίπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• 5-6 γεύματα. Προσπαθήστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα (2-3 ώρες) να τροφοδοτείτε τον οργανισμό σας με ενέργεια, γιατί μόνο έτσι θα διατηρήσετε τις καύσεις σας σε υψηλά επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

• Σνακ. Ενδιάμεσα των κυρίως γευμάτων προτιμήστε κάποιο σνακ με χαμηλά λιπαρά, όπως φρούτα, χυμοί και άπαχο γιαούρτι.

• Φυτικές ίνες. Μην ξεχνάτε τις φυτικές ίνες, τις οποίες βρίσκετε σε μη επεξεργασμένα δημητριακά, φρούτα και λαχανικά. Οι φυτικές ίνες εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου, την απώλεια τοξινών, την απομάκρυνση μέρους του λίπους της τροφής και τη διατήρηση του κορεσμού σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

• Λιπαρά. Μετριάστε την πρόσληψή τους σε ποσότητα όχι πάνω από το 30% της ημερήσιας ενεργειακής σας πρόσληψης.

• Συμπληρώματα διατροφής: Προσπαθήστε να τα αποφύγετε, διαφορετικά θα πρέπει να αυξήσετε ακόμα περισσότερο τη λήψη νερού!

Πηγή: MediDiatrofi.blogspot.com

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης