Κοριτσάκια που δεν διστάζουν να κάνουν τα πάντα, με μοναδικό σκοπό τη διασκέδαση. Αγόρια που, ενώ φοβούνται την απόρριψη, από την άλλη, θέλουν να ικανοποιήσουν τον ανδρισμό τους και να έχουν να διηγηθούν την καλύτερη «πικάντικη» ιστορία στην παρέα τους. Στιγμιαία φλερτ, σχόλια στο προαύλιο του σχολείου, πειράγματα και σεξουαλικές εκμυστηρεύσεις καθώς και εφηβικά πάρτι είναι αυτά που ωθούν στη δικαιολογία του «ενοχοποιημένου» κατά κάποιο τρόπο one night stand.

O παραπάνω ορισμός «ενοχοποιημένο» χρησιμοποιείται, γιατί μία έφηβη κοπέλα ονειρεύεται έναν ρομαντικό «πρίγκιπα» να τη συντροφεύει και όχι μια «στείρα συναισθημάτων», σεξουαλική πράξη. Όσο για τους γονείς είτε δέχονται τα νέα σαν προετοιμασμένοι (άσχετα αν όντως είναι) είτε μένουν εμβρόντητοι μπροστά στο γεγονός πως το βλαστάρι τους ολοκλήρωσε τη σχέση του. Στην πιο ευαίσθητη περίοδο της ζωής της, όταν ορμόνες, απόψεις, συναισθήματα γίνονται μαλλιά κουβάρια, μέσα της η έφηβη ταλαντεύεται μεταξύ σεμνοτυφίας και ξεσαλώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ένταξη του μαθήματος της σεξολογίας στο σχολείο είναι ανύπαρκτη. Η συμμετοχή των γονιών έρχεται συνήθως κατόπιν εορτής. Οι σημερινές έφηβες γυναίκες ανακαλύπτουν τη γυναίκεια υπόστασή τους σχεδόν ακαθοδήγητες, βασισμένες σε εντελώς λανθασμένες ή άτοπες πληροφορίες. Και πάνω από όλα το συναίσθημα του έρωτα που είναι απών. Και που στο άκουσμά του η αντίδραση των εφήβων παραπέμπει σε μια δημοφιλή απάντηση την τελευταία εποχή: δεν υπάρχει!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης