Είστε καλεσμένοι σε ένα πάρτι, αλλά, αντί να χαρείτε, έχετε αγχωθεί, γιατί κάνετε διατροφή και φοβάστε ότι θα ξεφύγετε και θα φάτε πάρα πολύ.

Τι θα μπορούσατε να κάνετε λοιπόν; Παρακάτω ακολουθούν κάποιες μικρές συμβουλές, τις οποίες μπορείτε να εφαρμόζετε σε κάθε σας έξοδο. Άλλωστε, το Πάσχα πλησιάζει. Σίγουρα θα τις βρείτε χρήσιμες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμβουλή 1η:
Κατ’ αρχάς ξεκινάμε από το ότι θα πάτε στο πάρτι. Το να μην πάτε δεν είναι επιλογή. Είναι δυνατόν, όποτε σας καλούν κάπου, να μην πηγαίνετε; Για πόσο καιρό θα το κάνετε αυτό; Αυτό θα σας οδηγεί σταδιακά στην κοινωνική απομόνωση. Θα πάτε λοιπόν και ο στόχος μας θα είναι να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται!

Συμβουλή 2η:
Υπάρχει πολύς κόσμος που επειδή θα πάει σε κάποια κοινωνική εκδήλωση το βράδυ, το μεσημέρι τρώει μόνο μία σαλάτα ή ένα τοστ, «γιατί το βράδυ θα φάει πολύ». Η αλήθεια είναι ότι αν πάτε με το δεδομένο ότι θα φάτε πολύ, το πιο πιθανόν είναι να πραγματοποιηθεί ο φόβος σας. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχετε φάει σωστά και ικανοποιητικά την υπόλοιπη ημέρα και να μην πάτε σε καμία περίπτωση πολύ πεινασμένοι στο πάρτι.

Συμβουλή 3η:
Ξεκινήστε βάζοντας στο μισό πιατάκι σας σαλάτα και στο άλλο μισό λίγο από όλα όσα θέλετε. Από ό,τι θέλετε πραγματικά όμως! Αν, για παράδειγμα, θα θέλατε πάρα πολύ να φάτε τις τηγανητές πατάτες που βλέπετε στον μπουφέ, σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να τις αποφύγετε. Το πιο πιθανόν είναι να ξανασηκωθείτε και ενώ μπορεί και να μην πεινάτε να τις φάτε αργότερα, όρθιοι, πάνω από τον μπουφέ με το χέρι ή το πιρούνι και μετά από λίγο να αισθανθείτε πράγματι ότι ξεφύγατε και να αισθανθείτε τύψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμβουλή 4η:
Επίσης στο πιάτο που θα φτιάξετε, επιλέξτε να βάλετε αυτά που έχετε περισσότερο καιρό να φάτε και σας έχουν λείψει πάρα πολύ ή που σας αρέσουν πολύ. Τα φαγητά που μπορεί να τα τρώτε και στο σπίτι σας συχνά, θα μπορούσατε να τα αφήσετε για αργότερα, αν πεινάτε ακόμα.

Φτιάξτε λοιπόν το πιατάκι σας, καθίστε στη θέση σας και απολαύστε το αργά. Όταν τελειώσετε, εάν εξακολουθείτε να πεινάτε ή να θέλετε να βάλετε ξανά από κάτι το οποίο σας άρεσε πολύ, καλό θα ήταν να περιμένετε για λίγο συζητώντας. Εάν μετά από μισή ώρα εξακολουθείτε να το θέλετε, σηκωθείτε και βάλτε ξανά σε πιατάκι (όχι όρθια πάνω από τον μπουφέ με το πιρούνι ή με το χέρι), βάζοντας πάλι στο ½ σαλάτα.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πιατάκι ή σαλάτα, βάλτε ό,τι θέλετε σε χαρτοπετσέτα και ακολουθήστε τις παραπάνω γραμμές.

Συμβουλή 5η:
Καλό θα ήταν να επιλέξετε να καθίσετε σε μία θέση από την οποία δεν είναι εμφανής ο μπουφές.

Συμβουλή 6η:
Εάν δείτε ότι δεν έχετε πολλούς γνωστούς ή ότι το πάρτι κυλάει βαρετά, πάρτε το πάνω σας και φτιάξτε την ατμόσφαιρα.

Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε κάποια συζήτηση για κάτι που σας αρέσει, όπως βιβλία ή ταξίδια ή χόμπι. Σε καμία περίπτωση όμως, μη συζητήσετε για δίαιτες και κιλά. Εάν προκύψει κάποια τέτοια συζήτηση, αλλάξτε θέμα ή φύγετε από εκεί.

Θα μπορούσατε επίσης να προτείνετε να παίξετε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι ή ακόμα και μία παρτίδα μπιρίμπα.

Μία άλλη πρόταση θα ήταν να αναλάβετε τη μουσική επένδυση της βραδιάς και να επιλέξετε τραγούδια που σας αρέσουν (κατά προτίμηση χορευτικά).

Το να έχετε μερίδιο στην επιτυχία της βραδιάς είναι κάτι που πραγματικά θα σας ανεβάσει την αυτοπεποίθηση! Καλή διασκέδαση!

Πηγή: diatrofi.gr

Eπιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης