Εκμεταλλευόμενοι τα καθημερινά τρόφιμα του σπιτιού μπορείτε να κάνετε μικρά, υγιεινά και θρεπτικό σνακ για το γραφείο ή το σχολείο. Μικρές μερίδες φαγητού, με αγνά υλικά και φτιαγμένες με φροντίδα, είτε με γλυκιά είτε με αλμυρή γεύση.

Με δημητριακά σοκολάτα και ινδοκάρυδο μπορείτε να κάνετε μικρές σπιτικές μπάρες δημητριακών. Μικρές γλυκές λιχουδιές για εσάς και τα παιδιά, που όμως θα πρέπει να προσέξετε ώστε να μην καταναλώσετε παραπάνω από το επιτρεπόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο μικρά κομμάτια σταφιδόπιτα θα σας γλυκάνουν, θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε αλλά και αρκετή ποσότητα από τις φυτικές ίνες που έχετε ανάγκη καθημερινά. Σπιτικές αλμυρές πίτες, όπως τυρόπιτα, κασερόπιτα, σπανακόπιτα, αποτελούν πάντα μια καλή επιλογή για ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ.

Επίσης, μην πετάξετε τα μήλα που περίσσεψαν! Η μηλόπιτα- κέικ είναι αγαπημένη από μικρούς και μεγάλους! Ένα μικρό κομμάτι ημερησίως επιτρέπεται ακόμα και σε όσους προσέχουν τη δίαιτα και τη διατροφή τους.

Μπορείτε επίσης, αν νηστεύετε, να δοκιμάσετε τα σοκολατοπιτάκια από σοκολάτα υγείας ή τα χαλβαδοπιτάκια. Προσοχή βέβαια στην κατανάλωσή τους, καθώς εμπεριέχουν αρκετές θερμίδες. Επομένως, δύο μικρά κομμάτια είναι αρκετά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: diatrofi.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης