Είπαμε ότι η ομορφιά για μια γυναίκα είναι προτεραιότητα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αμελούμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε και στο νου μας ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι απαραίτητη και όχι μόδα.

Δες, λοιπόν, πώς μπορείς ακόμη και την ώρα που φροντίζεις τον εαυτό σου να προστατεύεις τον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Για να απολαύσεις το πρωινό σου ντους, δεν χρειάζεται να ανάψεις όλα τα φώτα. Εκμεταλλεύσου το φυσικό φως ή άναψε μερικά κεράκια με αναζωογονητικό άρωμα.

-Βούρτσισε τα δόντια σου με μια φυτική οδοντόκρεμα με ανακυκλώσιμη συσκευασία και καθάρισε την επιδερμίδα σου με οργανικά ή βιολογικά προϊόντα με φυσικές συνθέσεις.

-Όσο λιγότερο νερό ξοδεύεις, τόσο το καλύτερο. Για τις αρχάριες στην green beauty θεωρία, το να κλείνεις το νερό στο μπάνιο και να μην το αφήνεις να τρέχει, όταν δεν το χρειάζεσαι, είναι μια αξιόλογη αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Αν έχεις συνηθίσει να ξυρίζεις τα πόδια σου κατά τη διάρκεια του μπάνιου, θα πρέπει να το κόψεις. Αμέσως μετά το μπάνιο γέμισε τον νιπτήρα με νερό και χρησιμοποίησέ τον αυστηρά και μόνο για να ξυρίσεις και τα δυο σου πόδια. Αν τώρα επιλέξεις και κάποιο ανακυκλωμένο ή ανακυκλώσιμο ξυραφάκι και μια οργανική ξυριστική κρέμα, τότε έχεις αρχίσει να μεταμορφώνεσαι σε συνειδητοποιημένη eco beauty junkie. 

-Όσον αφορά στα μαλλιά σου, σίγουρα η χρήση σεσουάρ και λοιπών styling εργαλείων δεν είναι και ό,τι πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Αν δεν μπορείς να τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά, τουλάχιστον απόκτησε ένα σεσουάρ με οικολογικές ανησυχίες, το οποίο θα ξοδεύει σαφώς λιγότερη ενέργεια.

-Ολοκλήρωσε την οικολογική τελετουργία ομορφιάς με μακιγιάζ το οποίο περιέχει φυσικά αιθέρια έλαια και συστατικά, έχει οργανική σύσταση και η συσκευασία ανακυκλώνεται.

Πηγή: stylewatch.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης