Οι αμφιβολίες προ γάμου δείκτης πρόβλεψης διαζυγίων!

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 15:31
Οι αμφιβολίες προ γάμου δείκτης πρόβλεψης διαζυγίων!
Στην πρώτη επιστημονική έρευνα που εξετάζει το κατά πόσο οι αμφιβολίες σχετικά με τον γάμο είναι πιθανό να οδηγήσουν σε έναν δυστυχισμένο έγγαμο βίο καθώς και σε διαζύγιο, οι ψυχολόγοι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια (UCLA) αναφέρουν ότι, όταν οι γυναίκες έχουν αμφιβολίες πριν από τον γάμο τους, τότε αυτές συνήθως αποτελούν ένα καμπανάκι κινδύνου για το γαμήλιο μέλλον τους. Οι Αμερικανοί ψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι οι αμφιβολίες προ του γάμου, ειδικά ανάμεσα στις γυναίκες, αποτελούν δείκτη πρόβλεψης περισσότερων διαζυγίων και χαμηλής ικανοποίησης όσον αφορά στη συζυγική ζωή.

Οι νεόνυμφες με αμφιβολίες είχαν σχεδόν δυόμισι φορές περισσότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο έπειτα από τέσσερα χρόνια γάμου σε σύγκριση με τις γυναίκες που δεν είχαν αμφιβολίες. Οι ερευνητές πήραν συνεντεύξεις από 232 νεόνυμφα ζευγάρια λίγους μήνες μετά τον γάμο τους και κάθε έξι μήνες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Στην πρώτη τους συνέντευξη, το 47% των ανδρών και το 38% των γυναικών ανέφεραν ότι είχαν δισταγμούς για τον γάμο τους. Ωστόσο, παρότι λιγότερες γυναίκες είχαν αμφιβολίες για τον γάμο τους, οι δισταγμοί τους αποτελούσαν πιο ισχυρό δείκτη πρόβλεψης συζυγικών προβλημάτων. Μεταξύ των γυναικών, το 19% όσων ανέφεραν «προγαμιαίες αμφιβολίες» είχε χωρίσει έπειτα από τέσσερα χρόνια, συγκριτικά με το 8% όσων δεν είχαν αναφέρει ότι είχαν αμφιβολίες.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν online στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Family Psychology».

Πηγή: vita.gr

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 16:48