Μέσα από τις δυσκολίες της ζωής αλλά και τα λάθη σου, θα «βρεις» τον εαυτό σου και θα ανακαλύψεις τη δύναμή σου, η οποία θα σε εκπλήξει… ευχάριστα!

Όλοι οι άνθρωποι «κλείνουν τα μάτια» και εύχονται η ζωή τους να κυλάει ήρεμα, χωρίς προβλήματα, τσακωμούς, παρεξηγήσεις, άγχος και έννοιες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς όμως… είτε το θέλουμε είτε όχι, καλώς ή κακώς, οι αρνητικές καταστάσεις είναι μέρος της ζωής μας και σύμφωνα με τους ψυχολόγους (τα αρνητικά στοιχεία της ζωής) είναι οι προϋποθέσεις για να έχουμε ένα πιο ευτυχισμένο μέλλον, το οποίο εμείς θα προσδιορίσουμε μέσω αυτών που μας έχουν διδάξει οι αρνητικές στιγμές.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που μερικές φορές μια άσχημη στιγμή μάς αναγκάζει να δυναμώσουμε και αντεπεξέλθουμε με τεράστια δύναμη ψυχής. Μάλιστα, καμιά φορά, οι κακουχίες της ζωής μάς βοηθούν να συνειδητοποιήσουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, ποιες είναι οι ικανότητες, οι ευθύνες και τα θέλω μας… και ότι η ζωή δεν σταματάει, επειδή βρέθηκε στον δρόμο μας ένα εμπόδιο.

Ας δούμε λοιπόν τα θετικά στοιχεία που μπορούμε να αποκομίσουμε από τις άσχημες στιγμές:
Ανθεκτικοί: Μέσα από τις αρνητικές καταστάσεις, ανακαλύπτουμε τη δύναμή μας, ενώ την ίδια στιγμή μαθαίνουμε να λειτουργούμε σωστά και υπό πίεση. Καταλαβαίνουμε πως οι άσχημες στιγμές δεν κάνουν διακρίσεις, με αποτέλεσμα να επαναπροσδιορίζουμε τα πιστεύω μας αλλά και τα θέλω μας, προσπαθώντας να είμαστε πιο «προσγειωμένες» στην πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης